INICIJACIJA

VIDEO: VELIKI SKANDAL U ŠVICARSKOJ VOJSCI Procurila snimka brutalnog iživljavanja na regrutima, sve je prijavio otac mladog vojnika

 
 Screenshot YouTube

Švicarska vojska istražuje incident u vlastitim redovima nakon što se pojavila snimka kako vojnici bacaju kamenje i orahe na mladog regruta.

Snimka pokazuje časnika kako ostalim vojnicima naređuje bacanje kamenja i oraha na kolegu koji stoji leđima okrenut ostatku grupe.

Vjeruje se kako je riječ o treningu jedinice za protuzračnu obranu stacionirane u švicarskom selu Emmen.

Snimku je prva emitirala javna televizija RSI ovog tjedna, iako video datira još iz rujna.

Iako žrtva ove brutalne inicijacije nije prijavila kamenovanje, video se dijelio unutar jedinice, objavio je RSI. Snimka je na kraju došla i do oca kamenovanog regruta koji ju je i proslijedio televizijskoj stanici.

Otac, koji je želio ostati anoniman, kazao je kako njegov sin nije jedini koji je prošao kroz ovo maltretiranje, već su i drugi regruti bili prisiljeni na inicijaciju na kojoj inzistiraju nadređeni.

Švicarska vojska obavijestila je javnost kako provodi istragu o incidentu, a u cijelu se priču uključio i vojni sud.

- Želimo naglasati da ne podržavamo ovakvo iživljavanje nadređenih, a cijela istraga trebala bi biti gotova za nekoliko tjedana, poručili su.

Ovo nije jedini incident ovakve vrste u švicarskoj vojsci.

Prije četiri godine također se istraživao bivši zapovjednik tenkovskih jedinica koji je nove regrute dočekivao s ponižavajućim ritualima gdje su mladići bili prisiljeni jesti hranu za mačke, piti iz vojnih čizmi i posluživati nadređene goli.

Video možete pogledati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:32