RAZOČARANJE

VIDEO: VELIKI ŽELJEZNIČKI DEBAKL Trebao je to biti najbrži vlak u Indiji, ali već na prvoj vožnji nakon one svečane otkazale mu kočnice

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.02.2019. u 14:39

FILE PHOTO: India's Prime Minister Narendra Modi flags off India's fastest train 'Vande Bharat Express' at a ceremony in New Delhi, India, February 15, 2019. REUTERS/Adnan Abidi/File Photo
Adnan Abidi / REUTERS

Premijer Narendra Modi svečano predstavlja najbrži vlak u Indiji

 

Najbrži vlak ikad izgrađen u Indiji nije se, nažalost, proslavio na svom prvom putovanju. Samo dan nakon što ga je svečano predstavio premijer Narendra Modi, vlak je doživio kvar.

Radi se o polubrzom vlaku Vande Bharat Express koji se vraćao u glavni grad Delhi iz Varansija. Na tom prvom putovanju navodno su mu zaglavile kočnice vagona. Indijski mediji prenijeli su riječi glasnogovornik željeznice koji je rekao da je moguće da je vlak negdje na putu naletio na govedo, piše BBC.

Na trasi kojom se kretao vlak je dosegao brzinu od 180 kilometara na sat.

Ubrzo nakon što su kočnice otkazale, vozači su primijetili dim u posljednja četiri vagona, a potom je u svim vagonima nestalo struje. U vlaku su bili uglavnom zaposlenici, državni dužnosnici i novinari. Svi su morali presjesti na drugi vlak i tako se vratiti u Delhi.

 

Premda su iz željeznica rekli da je vlak najvjerojatnije udario kravu, televizija NDTV izvijestila je da nije bilo znakova štete i udubljenja s prednje strane vlaka.

S komercijalnim vožnjama trebao je početi u nedjelju. Očekuje se da će do tada kvar biti detektiran i popravljen. Ideja polubrzog vlaka bila je skratiti putovanje između Delhija i Varanasija za čak šest sati.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo