VRIJEME ZA OSVETU

VIDEO: 'ZA TEBE, NEPRIJATELJU ISLAMA' Jordanska vojska objavila snimku napada na IS

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.02.2015. u 20:53

Screenshot

Reportaža je objavljena i na državnoj TV pod nazivom 'Ovo je samo početak, upoznat ćete Jordance'

Nakon što je Islamska država živog spalila jordanskog pilota Martyra Moaza, kralj Abdullah II. krenuo je osobno se osvetiti za taj nemilosrdni čin. Jordanske zračne snage intenzivno gađajući centre za obuku, skladišta oružja i islamistička uporišta ubile su 55 terorista uključujući njihovog vođu poznatog kao 'Princ Ninive'.

Nakon uspješne misije nazvane 'Operacija Martyr Moaz' Jordan je objavio profesionalno montiranu video snimku koja prikazuje kako su se borbeni avioni pripremali za bombaške udare protiv Islamske države u Siriji.

Vojna reportaža objavljena i na državnoj televiziji pod nazivom 'Ovo je samo početak, upoznat ćete Jordance', prikazuje vojnike u uniformi kako u bazi Muwaffaq Salti na raketama koje nosi avion ispisuju poruke na arapskom.

Jedna glasi: 'Za tebe, neprijatelju Islama'.

U video-objavi se čuje kako će se zračni napadi nastaviti sve dok ih ne eliminiraju, a vidi se i pilot koji drži natpis: 'Nemojte misliti da Bog nije svjestan što zlikovci čine'.

U međuvremenu je prikazano ciljanje i bombardiranje meta te eksplozije na tlu.

Kao dio koalicije predvođene SAD-om, Jordan je dosad napadao samo mete u Siriji, no sada napada teroristička uporišta i u Iraku, kazao je jordanski ministar vanjskih poslova Nasser Judeh.

- Idemo do kraja, lovit ćemo ih i naći gdje god da jesu - kazao je Judeh za Fox News.

Militantna skupina ISIS kontrolira trećinu i Sirije i Iraka, jordanskih susjednih država.

Jordanska vojska objavila je kako je u posljednji napad bilo uključeno desetak borbenih aviona.

Izdvajamo