NOSILA SVE PRED SOBOM

VIDEO: ZAPANJUJUĆA MOĆ PRIRODE Uspaničeni kamiondžija snimio kako se bujica mulja poigrava s autima i šleperima

'Nikada nisam vidio ništa slično. Cijeli komad brda se odvalio i survao se na cestu'
 screenshot Facebook

Snažna oluja koja je u četvrtak zahvatila južni dio američke savezne države Kalifornije izazvala je velike nevolje brojnim građanima, a posebno je dramatično bilo na autocesti u blizini mjesta Tehachapi na kojoj je zbog poplave i bujice mulja zaglavilo više stotina vozila.

Mulj se na kolnik survao samo 20-ak minuta nakon što je kiša u četvrtak poslijepodne počela padati, a padala je prilično intenzivno. Vozači koji su se u tom trenutku zatekli na cesti bili su bespomoćni.

Na snimci koju je objavio Jose Antonio Vargas na svojem Facebook profilu vidi se kako rijeka mulja pomiče i odnosi vozila u njegovoj blizini, a njega samog na snimci se može čuti kako zapomaže u kabini svog kamiona s prikolicom te moli sve koji snimku gledaju da pozovu hitnu službu.









Posted by
Jose Antonio Vargas on Thursday, October 15, 2015




Nakon što se nevrijeme smirilo, mulj se ubrzo počeo osušiti te je očvrsnuo poput betona i zatočio brojna vozila. Lokalne su spasilačke službe na terenu i polako oslobađaju put, no strahuju da je mulj neka vozila možda u potpunosti prekrio. Ipak, zasad nikoga ne vode kao nestalog.

'Nikada nisam vidio ništa slično. Cijeli komad brda se odvalio i survao se na cestu... Autoceste više nema', rekao je šef lokalne policije Mario Lopez za agenciju AP.

Inače, Josea Antonia Vargasa su nakon nekoliko sati spasili i smjestili ga u jedan prihvatni centar zajedno s nekolicinom drugih unesrećenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:57