JEDVA SUSPREZALA SUZE

VIDEO: ZASTUPNICA EMOTIVNIM ISTUPOM GANULA SVE 'Mama me još kao djevojčicu odvezla u školu, ostavila me i nikad je više nisam vidjela...'

 
 Susan Lamb MP Longman / Facebook

“Ovo najradije ne bih podijelila ni s najbliskijim prijateljima, a kamoli s parlamentom Australije”, rekla je iskreno Susan Lamb, australska opozicijska laburistička zastupnica koja se našla u središtu pažnje zbog svoga potencijalno dvojnog državljanstva.

Dvojno državljanstvo, koje nije dopušteno zastupnicima, trenutačno je vrlo aktualno pitanje u Australiji, a Lamb je samo jedan od zastupnika povezanih s tim pitanjem. No, njezina je priča ipak posebna.

Ona, rekla je u svoju obranu, ne može utvrditi ima li dvostruko državljanstvo jer nema pristup ključnim dokumentima koji bi mogli pokazati je li naslijedila i ono britansko.

Od majke se otuđila kad joj je bilo samo šest godina i odgojio ju je otac, inače Britanac, koji je umro prije 20 godina. Majka ju je, priznala je u parlamentu, ostavila u školi jednoga dana i nikad se više nije vratila.

“Ne znam što se tada događalo u životu moje majke. I ne znam što se sada događa”, rekla je.

Britansko Ministarstvo unutarnjih poslova, dodala je, treba vjenčani list njezinih roditelja kako bi utvrdili je li ona naslijedila državljanstvo, a ona sama nema pristup tim dokumentima.

Njezin će slučaj potencijalno završiti na sudu, a njezini vladajući protivnici tvrde da im je žao zbog njene tužne priče, ali to ne umanjuje činjenicu da i dalje nedostaje odgovor na ključno pitanje - smije li ona uopće sjediti u parlamentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:32