DRAKONSKE METODE

VIDEO Zločin u pravoslavnoj komuni u Srbiji: Svećenik batinama 'liječio' ovisnike, jednog ubio šipkom!

Branislav Peranović poznat je po 'liječenju' narkomana lopatama
 B92

Šipkom u glavu udario je pravoslavni svećenik 39-godišnjeg ovisnika koji je u komunu kod Loznice u Srbiji unio drogu. Nebojša Zarubac na mjestu je umro u ponedjeljak navečer, a policija je odvela ubojicu Branislava Peranovića, odranije poznatog po nasilnim metodama “preodgoja” ovisnika.

Srpska pravoslavna crkva osudila je Peranovića nakon što su u javnost isplivale snimke na kojima on rukama i lopatom mlati mladiće koji su bili na odvikavanju u komuni Crna Reka, koju je Peranović osnovao. Zbog toga mu se sudilo, a on se opravdavao da su batine bile terapeutsko sredstvo i neophodne za dobrobit štićenika, prenosi B92 .

Sinod Srpske pravoslavne crkve osudio je Peranovićevo ponašanje i pozvao na rasformiranje “Pravoslavno misionarsko duhovno rehabilitacijskog centra Crna Reka”, ali se Peranović samo preselio u Jadransku Lešnicu kod Loznice i nastavio s istim poslom.

- Nikad se nisam prestao baviti spasavanjem duša onih koji su na svom životnom putu posrnuli. I nakon hajke koja se vodila protiv mene, kad sam optuživan da sam batinaš i siledžija, nisam odustao od svoje misije - izjavio je Peranović početkom ove godine, nakon što se iz Crne Reke preselio u Lešnicu kod Loznice, gdje ga je pozvao lokalni vladika Lavrentije. Sad je šabačka eparhija odmah reagirala priopćenjem, poručujući da su s velikim žaljenjem i bolom primili vijest da je na tragičan način izgubio život štićenik kampa za liječenje ovisnosti. Najavili su da će crkveni sud reagirati nakon što državna tijela utvrde činjenice.

Prvi skandal s Crnom Rekom izbio je još 2009., kad su u javnost počele stizati informacije o tome da je šakama i udarcima štapom uobičajeno liječio ovisnike. Sudilo mu se na općinskom sudu u Tutinu, suđenje je završeno u prosincu prošle godine a presuda se još čeka. Jesam griješio, ali morao sam, objasnio je Branislav Peranović.

- Batine ne odobravam, imam odbojnost prema svakoj vrsti sile, ali ponekad je nažalost neophodno istući štićenika za njegovo dobro. U Crnoj Reci nikog nisam fizički kažnjavao radi osobnog zadovoljstva, već isključivo za dobrobit štićenika, ispričao je novinarima prije par mjeseci. U suradnji s roditeljima, u svoju komunu dovodio je i ovisnike koji se nisu htjeli liječiti, prenosi B92 .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:34