STARI ZNANAC POLICIJE

VIŠESTRUKI PLJAČKAŠ IZ ZAGREBA SUDJELOVAO U FILMSKOJ PLJAČKI BANKE S dvojicom Mostaraca uletio u banku i zabarikadirao se s taocima

 
 čitatelj / Bljesak.info

Tri osobe uhićene su u utorak tijekom pokušaja pljačke poslovnice Privredne banke Sarajevo u Mostaru nakon što se oglasio tihi alarm. Maskirani i naoružani razbojnici u banci su držali djelatnike te nekoliko građana, sve zajedno sedam ljudi. Uhićenje i privođenje prošlo je bez pucnjave i otpora, a prema riječima svjedoka pljačkaši su uhvaćeni zahvaljujući vrlo brzoj intervenciji policije.

U banku su nešto iza 15 sati upali policiji od ranije poznati Renato Andačić, Damir Hrnjez iz Mostara te Krešimir Srbić iz Zagreba, neslužbeno doznaje Dnevni avaz. Maskirani i naoružani pištoljima odmah su razoružali zaštitara i zatražili novac. Svima su naredili da legnu.

Inače, Srbić je vrlo dobro poznat i hrvatskim policajcima kao višestruki pljačkaš pošti diljem metropole, koje datiraju još od 2003.. Što se tiče Renata Andrića, on jest iz Mostara, ali već neko vrijeme živi u Zagrebu.

Nakon što se aktivirao alarm, djelatnici PU Mostar odmah su stigli pred banku. Vidjevši velik broj policajaca, pljačkaši su se zabarikadirali i uperili pištolje prema policiji. Tijekom pregovora stigli su i specijalci pa su pljačkaši shvatili da nemaju puno izbora. Hrnjez im je otvorio vrata i prvi izašao, spustivši pištolj, a potom su specijalci zaskočili Andačića i Srbića te ih savladali.

- Bilo je ukupno šest osoba. Počinitelji su u tom trenutku posjedovali dvije automatske puške i pištolj sa metkom u cijevi. Kasnije je kod državljanina Hrvatske pronađen još jedan pištolj. Riječ je o razbojnicima koji nisu naivni. Uspjeli smo uz pomoć građana koji su od početka sarađivali s policijom - rekao je načelnik PU Mostar Jelonjić dodavši da je policija imala operativna saznanja da će doći do pljačke banke.

Jednoj zaposlenici banke je pozlilo, a ostali su bili u stanju šoka. Taj dan je banka počela s isplatom mirovina, piše Dnevni avaz.

- Čim su upali, nisu nam ni trebali govoriti da legnemo, od straha smo se svi porušili. Bili su uzeli novac, ali, srećom, sve se dobro završilo - rekla je zaposlenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:04