TRAGEDIJA U FRANCUSKOJ

VLAK NALETIO NA ŠKOLSKI AUTOBUS PUN DJECE, NAJMANJE ČETVERO POGINULIH Više osoba ozlijeđeno, autobus od siline udarca doslovno prepolovljen

 
 Twitter

Najmanje četvero maloljetne djece je poginulo kada je vlak naletio na školski autobus pun učenika pored općine Millas u Francuskoj, javlja britanski Express.

Prema napisima francuskih medija, još sedmero djece je ozbiljno ozlijeđeno, a ukupno je oko 20-ak ozlijeđenih. Svi poginuli bili su u autobusu, radilo se o djeci u dobi od 13 do 17 godina.

Prema izjavama svjedoka, autobus je prelazio preko pruge, kada je na njega naletio regionalni TER vlak, a autobus je od siline udarca doslovno prepolovljen.

- Udarac je bio izrazito nasilan, imali smo osjećaj da će vlak iskočiti iz tračnica, rekla je jedna od putnica iz autobusa za lokalne medije.

Lokalni dužnosnici uspostavili su krizni centar nedaleko od mjesta nesreće, a ozlijeđeni su helikopterima hitne pomoći prevezeni u najbližu dostupnu bolnicu u Perpignanu, oko 20 kilometara daleko.

Dave Abspoel / Twitter

Francuski predsjednik Emmanuel Macron na Twitteru je izrazio sućut obiteljima stradalih.

- Moje su misli sa žrtvama ove stravične autobusne nesreće, i s njihovim obiteljima. Država čini sve u svojoj moći kako bi pomogla operaciji spašavanja, napisao je.

Ministrica prometa Elisabeth Borne nazvala je sudar "strašnom nesrećom" te rekla na Twitteru da se je odmah uputila na mjesto događaja, više od 850 km od Pariza.

"Sve službe za izvanredna stanja su mobilizirane i uspostavljena je jedinica za koordinaciju krize", rekao je Reutersu dužnosnik u lokalnoj gradskoj vijećnici Millas.

Očekuje se da će na mjesto sudara stići i Ministar Obrazovanja Jean-Michel Blanquer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:49