ZAPLJENA

VLAK PUN DROGE PROŠAO KROZ CENTAR ZAGREBA Policija na slovenskoj granici uhitila radnika željeznice koji je u vagon za osoblje utrpao 13 kg heroina

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 15.10.2019. u 17:24

Slovenija, Ljubljana, 100709.
Kasno sinoc slovenska policija je na ljubljanskom zeljeznickom kolodvoru zaustavila i pregledala vlak koji vozi iz Zagreba za Zurich. U istom vlaku bio je hrvatski drzavljanin kojeg je slovenska policija uhitila na granicnom prijelazu Dobova i kod njega pronasla rucne bombe.
Foto: Igor Zaplatil / DELO / CROPIX
Igor Zaplatil / DELO / CROPIX

Slovenska policija na željezničkoj stanici / Ilustracija

Više od 13 kilograma heroina otkrili su slovenski policijski službenici u putničkom vlaku koji je iz Turske putovao prema Austriji. Osim pozamašne količine heroina, policajci u Dobovi, na graničnom prijelazu između Slovenije i Hrvatske, pronašli su i pola kilograma marihuane.

Voditelj kaznenog odjela Policijske uprave Novo Mesto France Božičnik izjavio je na konferenciji za novinare da je heroin bio zapakiran u 26 vrećica, a droga je otkrivena prilikom provjere putničkog vagona koji je koristilo osoblje.

Torba u kojoj je heroin pronađen u vlasništvu je 35-godišnjeg državljanina Srbije koji radi u vlaku, ali nije otkriveno koje mu je točno zanimanje. Muškarac koji je prevozio drogu u Austriju zadržan je u istražnom zatvoru i prijeti mu od 5 do 15 godina zatvora.

Prema prvim informacijama, istražitelji zaključuju da je krijumčar član velike kriminalne organizacije pa će policija u istom smjeru i nastaviti istragu. Zaplijenjeni heroin, procjenjuju u policiji, mogao bi na tržištu vrijediti više od 1,3 milijuna eura.

Policijska uprava Novo Mesto na svom je području u posljednjih 15 godina zaplijenila oko 900 kilograma raznih droga.

Vlak u kojem je droga pronađena, prošao je i kroz Zagreb.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo