POHOTNI TAKSIST

VOZAČ UBERA OTEO I NAPASTOVAO ŽENU PA JOJ TU VOŽNJU NAPLATIO TISUĆU DOLARA 'Zaspala sam, a kad sam se probudila vozač mi je dirao grudi'

Ilustracija
 REUTERS

Ženi koja je rekla da ju je vozač Ubera oteo i napastovao, stigao je račun za tu vožnju u iznosu većem od tisuću dolara, piše Independent.

Naimenovana žrtva navodi da ju je Harbir Parmar (24) iz New Yorka vozio više od 120 km od Manhattana gdje ju je pokupio te joj tijekom vožnje stavio ruku u košulju kako bi joj opipao grudi.

Prema dokumentima predanim sudu u New Yorku, Parmar je iskoristio ženu nakon što je ova zaspala na stražnjem sjedištu njegove Toyote i još joj naplatio 1.047 dolara za vožnju.

Optužen je za otmicu i prijevaru radi čega može dobiti i doživotnu kaznu.

Ovaj će slučaj po svoj prilici pokrenuti debatu o sigurnosti taxi aplikacija poput Ubera.

'Nitko – niti muškarci, niti žene – se ne bi trebali bojati napada ako požele naručiti uslugu prijevoza', rekao je Geoffrey Berman, odvjetnik angažiran na ovom slučaju.

'Parmar je angažiran da preveze ženu od Manhattana do njezinog doma u White Plainsu. No umjesto toga ju je oteo, napastovao i na kraju ostavio uz rub ceste.'

James O'Neill, policijski službenik iz New Yorka, rekao je da ovakvi slučajevi pokazuju da kompanije koje se bave pružanjem usluga prijevoza moraju posvetiti više pažnje provjerama svojih vozača.

'Ljudi kojima služimo zaslužuju mnogo bolje', rekao je O'Neill.

Iz Ubera su rekli da će ženi nadoknaditi iznos ogromnog računa, a Parmaru su zabranili da se koristi njihovom platformom.

'Ovaj slučaj je užasan i nijedna osoba ne bi trebala iskusiti takvo što', stoji u službenom priopćenju kompanije koja je također rekla da usko surađuje s policijom u istrazi.

Na sudu je također detaljno opisan sam incident. Žena je rekla kako je zaspala, a kad se probudila zatekla je Parmara kako joj dira grudi. Pokušala je dohvatiti svoj telefon, no on joj ga je oduzeo. Tad se vratio na vozačko sjedalo i nastavio s vožnjom odbijajući ženine očajne molbe da ju odveze na policiju ili kući.

Na koncu ju je pustio iz auta nasred prometne ceste u blizini New Havena što je više od 120 km dalje od Manhattana gdje ju je pokupio, i oko 100 km od White Planesa gdje je željela ići.

Nakon saslušanja, Parmar je pušten uz jamčevinu od 10.000 dolara koju su uplatili njegovi roditelji koji su također bili prisutni u sudnici.

No ovo nije prvi slučaj da je nekom korisniku izdao ogroman račun za krivu destinaciju. Otkriveno je da je svojim putnicima čak 11 puta naplatio veći iznos te stekao dodatnih 3.600 dolara naplaćujući im nepostojeće usluge čišćenja.

Tradicionalni vozači taxija koji su od pojave Ubera pod velikim pritiskom, već dugo tvrde da je aplikacija opasna jer vozači nisu prošli propisne provjere.

U Londonu je tako Uber privremeno izgubio dozvolu za rad nakon što je presuđeno da nisu obavili sve potrebne provjere svojih vozača te da nisu prijavljivali njihove ozbiljne prijestupe.

No u rujnu je Uberu vraćena dozvola na rok od 15 mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:54