ODVRATAN KOMENTAR

VRATILA SE NAKON 20 GODINA, OSTVARILA SENZACIONALNI USPJEH, A ONDA U SEKUNDI UNIŠTILA SVE! Roseanne ukinuta nakon brutalnog rasističkog ispada

 
 Profimedia, AKM-GSI

Američka TV mreža ABC objavila je da je ukinula popularnu televizijsku serije 'Roseanne' nakon što je zaštitno lice serije komičarka Roseanne Barr rasistički izvrijeđala bivšu Obaminu savjetnicu. Ona je na Twitteru napisala da je Valerie Jarrett produkt Muslimanskog bratstva i filma Planeta majmuna. Naravno, njezin tweet je odmah izazvao salvu kritika, a vidjevši što je napravila Roseanne je izbrisala ono što je napisala i opravdavala se da je sve to bila loša šala.

Inače, ova vijest poprilično je šokirala dobar dio Amerike, ali zasigurno i čelne ljude ABC-a koji su nakon povratničke epizode zabavne serije zadovoljno trljali ruke zbog rekordne gledanosti. Naime, prva epizoda emitirana nakon 20 godina stanke pred TV ekrane privukla je rekordnih 18 milijuna gledatelja!

I ostale epizode bile su odlično gledane, sve je mirisalo na senzacionalni uspjeh, ali u ABC-u očito nisu računali da mogu ukrotiti Roseanne Barr u njezinim rasističkim ispadima i napadima na sve koji ne podržavaju predsjednika Donalda Trumpa.

Barr (65) je fanatična Trumpova sljedbenica i često je preko društvenih mreža znala pljuvati sve koji misle drugačije od nje i njezinog novopečenog idola. Omiljene mete su joj bili Michael Moore, Chelsea Clinton i George Soros. Međutim, sve je to bilo benigno u usporebi s rasističkim komentarom koji je bio upućen Obaminoj savjetnici.

- Tweet Roseanne Barr je odvratan, nepristojan i nespojiv s našim vrijednostima. Zato smo odlučili otkazati njezinu seriju - stoji u priopćenju ABC-a.

Da cijela ova priča ide prema otkazivanju seriju dalo se naslutiti još sinoć nakon što je Wanda Sykes, glavna autorica povratničke sezone Roseanne, objavila da više ne misli raditi s Barr i da napušta cijeli projekt. Tada je očito i Barr shvatila što je napravila te je svim silama pokušala vratiti briljantnu komičarku u svoj tim.

- Stvarno mi je žao, ovo je bila samo jedna loša šala - napisala je Roseanne koja je Wandi obećala da više neće pisati na Twitteru.

Međutim, Sykes nije bila impresionirana njezinim isprikama i odlučila je definitivno otići. Nekoliko sati poslije na Twitteru se oglasila i Sara Gilbert, jedna od glavnih glumica serije, koja je izrazila gađenje komentarima 'svoje mame iz serije'.

Iz ABC-a su vrlo brzo uvidjeli da ovo ne vodi nigdje, te su se odlučili na jedino moguće rješenje - odustajanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:00