DONALD TRUMP JR.

'VRIJEME JE DA POVUČEMO SVOJE VOJNIKE S KOSOVA' Sin Donalda Trumpa uputio poruku Prištini zbog koje će vlasti u Beogradu sigurno likovati

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.03.2020. u 18:05

Donald Trump junior, executive vice president of The Trump Organisation, looks on during the Global Business Summit in New Delhi on February 23, 2018. - Donald Trump's presidency has cost the family firm
MONEY SHARMA / AFP

Donald Trump Jr.

Donald Trump Jr., sin američkog predsjednika Donalda Trumpa, danas je na Twitteru napisao da je vrijeme da Sjedinjene Američke Države povuku svojih 650 vojnika s Kosova.

Trump Junior je na Twitteru podržao stav američkog senatora Davida Perduea koji je napisao da bi Sjedinjene Države trebale preispitati svoju prisutnost na Kosovu ako Priština "nije u potpunosti posvećena miru".

- Slažem se. Na Kosovu je 650 američkih vojnika. Vrijeme je da ih vratimo kući - napisao je sin američkog predsjednika.

Inače, Perdue je u svojem postu napisao i da Kosovo "mora napraviti svoj dio posla i ukinuti carine koje su uveli Srbiji, naročito sada kada je na vidiku povijesni napredak".

- Duže od dva desetljeća, američke snage pomažu u održavanju mira između Kosova i Srbije. Sada, kada je povijesni napredak na vidiku, Kosovo mora odraditi svoj dio i ukinuti sve carine uvedene Srbiji. Ako Kosovo nije u potpunosti posvećeno miru, onda SAD treba preispitati svoju prisutnost tamo -  napisao je senator iz savezne države Georgije.

Izdvajamo