OSTAVILI GA NA ČEKANJU

Vučić danima najavljuje razgovor s Putinom, iz Kremlja hladno poručili: ‘Kakav razgovor? Nemamo ništa u kalendaru‘

Razgovor će biti održan ako bude potrebe, naglasio je glasnogovornik Kremlja

Vladimir Putin i Aleksandar Vučić

 Andrej Isakovic/Afp

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov kazao je kako zasad nije planiran razgovor ruskog predsjednika Vladimira Putina i srpskog predsjednika Aleksandra Vučića iako je sam Vučić najavljivao da će telefonski razgovarati s ruskim predsjednikom u "utorak ili srijedu" te da za njega ima "tri pitanja".

Kako piše ruska državna agencija RIA Novosti, a prenosi Nova.rs, Peskov je izjavio da do razgovora može doći ako bude potrebe.

- Zasad nema planiranih razgovora u rasporedu u narednim danima, ali to ne znači da takav razgovor ne može biti organiziran vrlo brzo. Znate da su kontakti sa Beogradom naš prioritet, oni su naš saveznik i prijateljska zemlja, pa će razgovor biti održan ako bude potrebe - rekao je Peskov.

Vučić je nedavno izjavio da će imati razgovor ovog tjedna sa svojim ruskim kolegom i da nije siguran što će njega Putin pitati, ali da 'on zna što će njega pitati'. Na pitanje novinara očekuje li da će Putin u tom razgovoru koji je najavljivao iznositi političke zahtjeve te hoće li njima uvjetovati cijenu po kojoj prodaje plin Srbiji, Vučić je uzvratio da ne zna, ali da on zna što će pitati Putina.

- Za mene su tri pitanja, odnosno tri stvari ključne - količine plina, cijena plina i sigurnost opskrbe, izjavio je predsjednik Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:40