PREDSJEDNIK SRBIJE

VUČIĆ 'Prestići ćemo Hrvatsku brže nego što smo očekivali. Za godinu dana po BDP-u, a za šest i po plaćama. Svi ostali u regiji odavno su iza nas'

 
Aleksandar Vučić
 AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na Pink TV-u u emisiji 'Hit tvit' gdje je govorio o aktualnim temama - pitanju Kosova, napetosti na relaciji Beograd-Podgorica, napadu na Sergeja Trifunovića, ali i o Hrvatskoj.

Vučić tvrdi da Hrvatska ima bolji životni standard, ali da nas Srbija sustiže.

- Prestići ćemo Hrvatsku brže nego što smo očekivali. Za godinu dana po BDP-u, a za šest godina i po plaćama. Sve ostale zemlje regije odavno su iza nas, poručio je srbijanski predsjednik.

Vučić kaže da ne postoji opravdanja za napad na Trifunovića.

- Za mene je užasno da su političari fizički napadani, to zaslužuje svaku osudu. Država je brzo reagirala. Tko je tu kome što opsovao, u to ne bih ulazio. Pa čak i da je opsovao, nemate pravo koristiti silu i zato je strahovito važno da je policija uhitila napadače, kaže Vučić i nastavlja:

- Nitko nema pravo napasti Trifunovića! Njegova politika suprotna je svemu što osobno zastupam, ali to ne znači da mu netko može prijetiti i da ga ugrožava.

Srbijanski predsjednik kaže da nema milosti za pedofile i 'siledžije' te da takve stranačka iskaznica neće spasiti.

Pohvalio se da će ovih dana više od 1,3 milijuna srbijanskih građana dobiti 100 eura pomoći od države uslijed korona krize, a kad je u pitanju kriza oko Kosova, Vučić kaže da je Srbija tu u teškoj situaciji.

- Mi smo poraženi 1999. godine. Zna se što smo potpisali. Još značajnije jest ono što se događalo 2004. godine, pa 2008. proglašenje neovisnosti i 2010. kad smo dobili presudu Međunarodnog suda pravde. To su užasno teški tereti. Nalazimo se u teškoj situaciji i moramo gledati kako da čuvamo mir i prosperitet, Tu pronaći sredinu je jako teško, uvjerava Vučić.

Građani Srbije, kaže Vučić, mogu ući u Srbiju, ali samo ako će idućih 14 dana biti u karanteni, pa po njemu granice kao da su zatvorene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:08