SUOČAVANJE SA STVARNOŠĆU

VUČIĆ SRBIMA NAJAVIO NEZAVISNOST KOSOVA Propalo je rješenje koje sam ja nudio, a zbog kojeg ste mi glavu otkinuli metaforički. Pitam vas što ćemo sad

Aleksandar Vučić.
 Đorđe Kojadinović / REUTERS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju da će Kosovo 'u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na cijelom teritoriju', ali ne zato što će on priznati Kosovo, nego zato što nije prošlo rješenje koje je on nudio, ne preciziravši pritom što je točno nudio i kome, javlja agencija Beta.

Vučić je za provladinu televiziju Pink rekao da 'ono što je nudio nije moglo proći zbog strahovitog pritska pojedinih zemalja i njihovih obavještajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama - političke, medijske i druge'.

On je rekao da su oni koji ga kritiziraju prvo navodili da nisu čuli nikakvo rješenje ni prijedlog od njega, ali da su ga ipak napadali.

- Vidite kakvo je to licemjerje sve zajedno. Kažete niste čuli što sadržava taj prijedlog, suglasan sam da niste čuli, ali što ste ga onda napadali? Zbog toga ste mi glavu otkinuli metaforički, a niste ni čuli o čemu se radi, a sad kad kažem da je propalo, kažete nismo ni čuli. Pa čekajte ljudi, pa što ste napadali onda i rušili sve, a niste ni htjeli da čujete, pitao je Vučić.

Dodao je da je bio organiziran 'unutrašnji dijalog', ali da dio opozicije nije iznio svoj predlog o rješavanju kosovskog pitanja.

- I ja vas pitam što je rješenje sad, osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ga ja priznati, dobiti nezavisnost i suverenost na cijelom svojem teritoriju pa ću onda pitati mnoge koji su prosvjedovali i govorili mnoge stvari zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli sagledati realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju, rekao je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:58