HOSPITALIZIRAN

VUČIĆ STABILNO, ALI JE ZADRŽAN U BOLNICI Dan ranije 'neposlušni' novinari postavili su mu niz provokativnih pitanja, vidno se iživcirao

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.11.2019. u 13:50

FILE PHOTO: Serbia's President Aleksandar Vucic attends a news conference in Berlin, Germany April 13, 2018. REUTERS/Axel Schmidt/File Photo
Axel Schmidt / REUTERS

Aleksandar Vučić

 

Zdravstveno stanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića (49) je stabilno, ali je zbog predostrožnosti zadržan u Vojno-medicinskoj akademiji (VMA), potvrdila je u subotu medijima Vučićeva savjetnica Suzana Vasiljević.

Vučić je u petak u kasnim popodnevnim satima primljen u VMA zbog kardiovaskularnih problema, javila je u subotu Radio-televizija Srbije, pozivajući se na priopćenje iz Vučićeva ureda.

Predsjednik Srbije u petak je imao niz sastanaka - među ostalim i s europarlamentarcima koji su sudjelovili u drugom krugu dijaloga vlasti i oporbe o izbornim uvjetima.

U petak oko podneva Vučić je nazočio otvorenju Beogradskog parka, te bulevara Woodrowa Wilsona i ulice Nikolaja Kravcova u okviru kompleksa Beograd na vodi.

Srbijanski je predsjednik tom prigodom održao improviziranu tiskovnu konferenciju na otvorenom, koja se u pojedinim momentima, pretvorila u žustar dijalog s novinarima.

Vučiću su postavljena izravna pitanja u vezi s aferom o trgovini oružjem u koju je, po saznanjima medija i obavijestima zviždača iz vojne industrije "Krušik" u Valjevu, umiješan otac ministra policije i visokog dužnosnika Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS) Nebojše Stefanovića.

Premda su i Stefanović i Vučić u više navrata nijekali da otac ministra policije Branko Stefanović nema veze s tvrtkom GIM, koja je poslovala s valjevskim "Krušikom", u medijima su se pojavili dokumenti koji Stevanovićeva oca dovode u vezu s trgovinom oružjem.

Vučić je u petak popodne, odgovarajući na pitanja novinara, govorio vrlo temperamentno i na momente polemički, zamjerajući novinarima pojedinih redakcija da su "nepristojni", što se vidjelo i u izravnom prenosu provladine komercijalne TV Pink.

Zdravstveno stanje predsjednika Srbije komentirao je i ministar obrane Aleksandar Vulin, rekavši kako je uvjeren da će s njime sve biti u redu.

- Siguran sam da će biti sve u redu i to zato što je Aleksandar Vučić jak i tvrdoglav, a ne zato što sluša liječnike - rekao je Vulin.

Vulin je kazao da je Vučić veoma hrabar i snažan čovek, ali ne vodi računa o svom zdravlju i da mu liječnici, kako je rekao za Pink, mogu prići samo na proslavama i službenim događanjima.

- Mnogo radi, malo spava i malo se odmara. Svi mi koji surađujemo s njim i koji smo njegovi prijatelji, a prije svega njegova obitelj, voljeli bi da Vučić mnogo više vodi računa o svom zdravlju, ali on je jednostavno takav čovek - naveo je Vulin.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo