‘PAKAO NA POMOLU‘

Vučić tvrdi da novi svjetski rat već traje: ‘Cijeli Zapad je protiv Rusije, a Putin će im uskoro dati prijedlog...‘

Prema Vučiću, ovaj rat postat će još gori, a njegovi odjeci mogu se osjetiti i na Balkanu

Aleksandar Vučić

 Kenzo Tribouillard/Afp

Sukob u Ukrajini zapravo je već prerastao u svjetski rat, poručio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, a citira ga prokremaljaski Russia Today.

Vučić, navodi RT, smatra da se Zapad preko svojih saveznika u Kijevu bori protiv Rusije.

- Moramo shvatiti da smo usred svjetskog rata, budući da ovaj sukob više nema smisla zvati regionalnim. Naime, cijeli Zapad se bori protiv Rusije preko Ukrajinaca. Ovo je globalni sukob, rekao je Vučić za Pink TV, a prenosi Russia Today.

Prema Vučiću, ovaj rat postat će još gori, a njegovi odjeci mogu se osjetiti i na Balkanu. Predsjednik Srbije ističe da "će on učiniti sve da se očuva mir".

Vučić vjeruje i da će Rusija uskoro pristupiti Zapadu s "nekim prijedlogom", naročito u kontekstu napredovanja ruskih snaga u Donbasu (Luhansk su gotovo zauzeli u cijelosti, ali čini se da Donjecku oblast neće još tako brzo osvojiti, op.a.).

- Znam što nas čeka. Čim Putin obavi svoj posao u Seversku, Bakmutu i Soledaru pa dođe do linije Slavjansk-Kramatorsk-Avdivka, izaći se s prijedlogom. I ako ga Zapad ne prihvati, a neće, nastat će pakao, rekao je Vučić.

Srbija, kao što je to činila i prije invazije Rusije na Ukrajinu, i dalje nastoji održavati bliske odnose s Moskvom pa se tako nije pridružila valu sankcija kojima je ostatak Europe reagirao na rat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 15:16