ŠTOVAO RATNOG ZLOČINCA

VUČIĆEV 'BULEVAR RATKA MLADIĆA' Predsjednik Srbije danas govori o okretanju budućnosti, a pogledajte kakav je performans izvodio prije 10 godina

 
Aleksandar Vučić u Beogradu 2007. lijepi plakat s natpisom 'Bulevar Ratka Mladića'
 YouTube

Aktualni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je 26. svibnja 2007., kada je bio glavni tajnik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja, na zgradu televizije B92, koja se nalazila u Bulevaru AVNOJ-a, zalijepio plakat na kojem je pisalo 'Bulevar Ratka Mladića' i naljepnice s likom Ratka Mladića, danas u Haagu osuđenog ratnog zločinca, kao i likom osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, objavio je Fokus.ba.

Današnji srbijanski predsjednik tada je komentirao: "Ovo je naš način da pokažemo da ne mogu da nas uplaše i da je Srbiji sloboda bila i ostala najvažnija, pa neka dođu da i nas uhapse. Sa oduševljenjem ih dočekujemo i problem u tome ne vidimo".

Inače, tadašnja vlast u Srbiji odobrila je izmjenu naziva Bulevara AVNOJ-a u Bulevar Zorana Đinđića, premijera Srbije koji je izručio Slobodana Miloševića i koji je ubijen 2003.

Kako podsjeća Fokus.ba, Vučićeve plakate osudila je tada Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića, koji je bio jedan od najbliših Đinđićevih suradnika: "Takvi plakati su uvreda za svakog pristojnog građanina i građansku Srbiju, koji svoju budućnost vide u Srbiji koju je želio Zoran Đinđić, a ne u Srbiji koju je stvorio Ratko Mladić".

Vučić je u srijedu, reagirajući na presudu Mladiću, izjavio da 'moramo ići u budućnost i razmišljati gdje će živjeti naša djeca, kako ćemo otvoriti nove tvornice'.

- Ne smijemo se gušiti u suzama prošlosti, već od znoja da stvorimo bolju zajedničku budućnost, rekao je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:29