VELIKA ČAST

Xi Jinping dodijelio počasni doktorat 'svom najboljem prijatelju' Putinu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 28.04.2019. u 14:21

BEIJING, CHINA – APRIL 27, 2019: China's President Xi Jinping (R) welcomes Russia's President Vladimir Putin at the Second Belt and Road Forum. Valery Sharifulin/TASS, Image: 429089615, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TASS
Profimedia, TASS

Vladimir Putin i Xi Jinping

Kineski predsjednik Xi Jinping dodijelio je u petak počasni doktorat svojem prijatelju Vladimiru Putinu koji je bio u posjetu Pekingu u sklopu summita "Jedan pojas, jedan put".

Počasni doktorat pekinškog sveučilišta Tsinghua Putinu je uručio osobno predsjednik Xi Jinping, koji je upravo na tom sveučilištu studirao, objavio je Kremlj u priopćenju.

- Čast mi je dodijeliti ovu titulu mojem najboljem prijatelju - izjavio je Xi na svečanosti u Pekingu, prenijele su ruske novinske agencije.

- To je za mene velika čast - rekao je ruski predsjednik i zahvalio svojem "dragom prijatelju" Xiju što je s njime podijelio taj trenutak.

Putin i Xi sudjelovali su u Pekingu na skupu o infrastrukturnom projektu "Jedan pojas, jedan put" uz četrdesetak drugih šefova država i vlada.

Održali su i bilateralni sastanak usredotočen na jačanje rusko-kineskih odnosa.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo