LICEMJERNI NASLJEDNIK

ZA SAUDIJSKOG PRINCA NEMA KRIZE Od ruskog tajkuna kupio megajahtu za 500 milijuna eura pa uveo drastične mjere štednje u cijeloj državi!

Jahta Serene i princ Mohammed bin Salman
 Darrin Zammit Lupi / Charles Platiau / REUTERS

Saudijski princ Mohammed bin Salman (31), zamjenik premijera i najmlađi ministar obrane na svijetu, kupio je megajahtu od ruskog tajkuna Yurija Schefflera za 500 milijuna eura, piše Independent.

Luksuzna jahta dovršena je 2011. godine i duga je čak 134 metra, a saudijski princ navodno ju je kupio prošle godine tijekom ljetovanja na Azurnoj obali. U neka sretnija vremena za Saudijsku Arabiju, kad niže cijene nafte toliko ne utječu na gospodarstvo, to vjerojatno ne bi bio problem za mnogobrojne podanike, ali sad to ni je slučaj.

Naime, princ Mohammed bin Salman, kojeg se smatra najmoćnijom osobom u državi iza kralja Salmana bin Abdulaziza Al Sauda, na čelu je žestokih mjera štednje tijekom kojih je potrošnja države srezana za čak 71 posto, a plaće ministara za 20 posto. U tom kontesktu njegov se šoping po Azurnoj obali u najmanju ruku čini vrlo licemjernim, ako li ne i otvoreno skandaloznim.

Što se tiče same kupnje jahte nju je princ navodno dogovorio za samo nekoliko sati, a bivši se vlasnik Scheffler iz nje "odselio" još istog dana kad je kupljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:33