JAVNO PRIZNANJE

'ŽAO MI JE, TO JE BILA POGREŠKA' Glavni zagovornik Brexita priznao da je glasače - prevario!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 24.06.2016. u 18:17

Nigel Farage, the leader of the United Kingdom Independence Party (UKIP), reacts at a Leave.eu party after polling stations closed in the Referendum on the European Union in London, Britain, June 24, 2016. REUTERS/Toby Melville
REUTERS

Nigel Farage, vodeći čovjek UKIP-a i jedan od pokretača Brexita, u emisiji 'Dobro jutro Britanija' priznao je da jedno od glavnih obećanja u svojoj kampanji jednostavno - ne može ispuniti! UKIP-ovci su u svojoj propagandi mjesecima 'trubili' kako 350 milijuna funti tjedno VB šalje u Europsku Uniju i da će se u slučaju Brexita taj novac ići u britansko zdravstvo.

Britanci su na kraju izglasali izlazak iz Europske Unije, a samo tri sata nakon proglašenja rezultata Farage je priznao da je priča od 350 milijuna funti u zdravstvenom sustavu jedna obična - laž!

- Jednostavno to ne mogu garantirati - rekao je Farage i šokirao voditeljicu koja ga je podsjetila da je dobar dio od 17 milijuna glasača koji su zaokružili izlaz iz Unije upravo to napravilo zbog tog obećanja.

- To je bila pogreška, nismo smjeli to reći - smijao se Farage koji se pokušao izvući uz objašnjenje da on to osobno nikada nije rekao.

Voditeljica nije odustajala:

- Čekajte, 17 milijuna je glasalo zbog vas između ostalo i zbog tog obećanja, a vi na kraju kažete da je to bila pogreška!?

- Tako je - mrtav-hladan je odgovorio Farage.

 

Izdvajamo