RACIJA

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE NAKON DOJAVE SUMNJIČAVIH SUSJEDA Policajci upali u stan i ostali u šoku: Sve je bilo puno novca, izbrojali su 43 milijuna dolara

 Nigerijsko Povjerenstvo za ekonomske i financijske zločine

Nigerijsko Povjerenstvo za ekonomske i financijske zločine zaplijenilo je više od 43 milijuna američkih dolara (nešto više od 300 milijuna kuna) koje je pronašlo u stanu u najvećem nigerijskom gradu Lagosu, piše BBC.

Agenti Povjerenstva, svojevrsnog nigerijskog poreznog Uskoka, izvršili su raciju u stanu nakon što im je dojavljeno da 'oronula' žena u 'prljavoj odjeći' iz stana iznosi vreće.

Vjeruje se da novac potječe od ilegalnih aktivnosti, međutim zasad nitko nije uhićen zbog svoje povezanosti s novcem.

Ova je racija najnovija u nizu aktivnosti državne agencije u kojima su otkriveni svežnji novca u najvećoj ekonomskoj sili afričkog kontinenta.

Povjerenstvo je u ožujku na području zračne luke u gradu Kaduni na sjeveru Nigerije pronašlo 155 tisuća američkih dolara (nešto više od milijun kuna) u 'svježim' novčanicama.

Nigerijsko Povjerenstvo za ekonomske i financijske zločine

Osim 43,4 milijuna američkih dolara, istražitelji su u četverosobnom stanu u elitnom lagoškom kvartu Ikoyi pronašli još i 27,8 tisuća britanskih funti (nešto manje od 250 tisuća kuna) i 23 milijuna nigerijskih naira (nešto više od 525 tisuća kuna).

Povjerenstvo je dodalo da je novac bio 'uredno složen' u 'zatvorenim vrećama' u garderobnim ormarima i komodama u stanu na sedmom katu.

Istražitelji su doznali da u stanu nitko nije živio, međutim jedan je izvor rekao da se 'jedna žena u nekoliko navrata pojavljivala u stanu s vrećama s natpisom Ghana Must Go'.

'Izgledala je oronulo, nosila je prljavu odjeću, međutim njezina koža nije bila u skladu s njezinim izgledom pa se vjerojatno radilo krinci', rekao je izvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:24