KRŠENJE UGOVORA?

ZAPOSLENICI RYANAIRA DOBILI OTKAZ ZBOG FOTOGRAFIJE KOJA JE IZAZVALA ZGRAŽANJE NA TWITTERU 'Sve su odglumili, slikali su se, a onda ustali i odšetali'

 
Snimka nadzornih kamera na kojoj se vidi da je osoblje Ryanaira odglumilo spavanje na podu
 Twitter, Ryanair

Aviokompanija Ryanair je priopćila da su otpustili šest svojih zaposlenika koji su snimili fotografiju na kojoj navodno spavaju na podu zračne luke Malaga u Španjolskoj, gdje je posada morala prenoćiti zbog vremenskih neprilika.

Fotografija je objavljena 14.listopada nakon što su letovi prema portugalskom gradu Porto ometeni zbog oluje, pa je nekoliko letova preusmjereno prema Malagi.

Fotografija se brzo počela dijeliti po društvenim mrežama.

Snimke nadzornih kamera koje je nakon toga objavila kompanija Ryanair kasnije su pokazale da su njihovi zaposlenici tu fotografiju zapravo odglumili: dogovorili su se i legli na pod, slikali se, a zatim se ustali i odšetali dalje.

Iz Ryanaira su potvrdili da su tih šest zaposlenika otpustili 5. studenog zbog 'kršenja ugovora i lošeg ponašanja'. Portugalski sindikat osoblja zaposlenog u civilnom zrakoplovstvu nije odgovorio CNN-u na upit za komentar snimke, fotografije, niti o otpuštanju zaposlenika.

U loistopadu je sindikat navodio da osoblje nema pristup hrani i piću te da su prisiljeni spavati na podu.

'Posada se u znak prosvjeda fotografirala, a slika je odmah postala viralna. Ležanje na podu im je bila jedina opcija za odmor', priopćio je sindikat u listopadu.

Iz Ryanaira pak tvrde da je osoblje tek kratko bilo u toj sobi, a zatim su premješteni u VIP salon. Dodaju i da su hoteli bili popunjeni jer je toga dana bio praznik, a tvrtka ističe da su ovi zaposlenici svojim ponašanjem naštetili reputaciji Ryanaira i nepopravljivo narušili povjerenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:44