PRONAŠAO SVOJ PUT

ZAŠTO SIN NASLJEDNICE GOLEMOG BOGATSTVA NEĆE DOBITI NI NOVČIĆA? 'Uvijek sam jako cijenio što su moji roditelji tako postupili i zahvalan sam na tome'

 
 Profimedia, SIPA USA

Anderson Cooper, sin Glorie Vanderbilt, legendarne predstavnice američkog visokog društva, nasljednice imućnog željezničkog tajkuna Reginalda Claypoolea Vanderbilta, neće naslijediti niti novčić tog obiteljskog bogatstva i to mu uopće ne smeta.

Vanderbilt je preminula u ponedjeljak u dobi od 95 godina, a nedavno je sa sinom dala intervju za People Entertainment Weekly. Cooper je tom prilikom otkrio da su mu roditelji još dok je bio dijete rekli da neće od njih ništa naslijediti.

'Mislim da su mi roditelji htjeli reći da sam odrastao zaista privilegiran i bio sam sretan što si mogu priuštiti koledž i da nemam studentski kredit, no osim toga, dali su mi do znanja da je na meni da nakon toga zarađujem za život', rekao je Cooper (48), inače novinar i voditelj na CNN-u.

'Uvijek sam jako cijenio što su moji roditelji tako postupili. Gledao sam ljude koji su naslijedili novac, no oni nikad nisu puno toga sami postigli. Novac ih je promijenio. Uvijek sam mislio da se sam moram pobrinuti za sebe i tako treba biti, drago mi je zbog toga.

Inicijativu je preuzeo vrlo rano. Počeo je raditi već s 11 ili 12 godina kao dječji model za brendove poput Ralph Laurena i Calvin Kleina. Osim toga, Cooper je uštedio i prodajući limunadu na štandovima kao dijete, a u srednjoj školi je radio kao konobar.

'Mislim da je važno da su me roditelji usmjerili na način da se za sve pobrinem sam i pronađem sam svoj put. Zahvalan sam im na tome', rekao je za People.

Gloria Vanderbilt je pra-pra-pra-praunuka pomorskog tajkuna Corneliusa Valderbilta. Njezin četvrti brak je bio s Wyattom Cooperom, Andersonovim ocem. S njim je bila u braku do njegove smrti 1978.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:27