GOLI LEŠEVI

ZAŠTO SU PUTNICI PALOG BOEINGA PRONAĐENI BEZ ODJEĆE? Stručnjaci ističu da ovaj slučaj nije jedinstven

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.07.2014. u 23:33

AFP

Na fotografijama poginulih u tragičnoj nesreći Boeinga 777 Malaysia Airlinesa koji je 17. srpnja srušen u Ukrajini može se uočiti jedna neočekivana stvar: neki putnici su pronađeni goli.

Na primjer, jedna unesrećena žena je pronađena gola, samo sa crnim grudnjakom na sebi, a muškarac je ležao na tlu u čarapama, ali bez gaćica.

Stručnjak za zrakoplovne nesreće Alan Diehl kazao je da do takve pojave dolazi u slučaju kad je putnik izbačen iz aviona ili kad je pri padu izložen jakim vrtlozima vjetra prilikom iznimno brzog pada. U takvim situacijama zna se dogoditi da vjetar naprosto 'strgne' odjeću s tijela nesretne žrtve zrakoplovne nesreće.

Što će se dogoditi s putnikom prilikom ovakve nesreće u velikoj mjeri ovisi o poziciji u avionu na kojoj se nalazio u trenutku eksplozije. Tijela onih koji izlete kroz otvor će često biti ogoljena, dok će tijelo ostati relativno nedirnuto ako se osoba nalazila u onom dijelu aviona koji je ostao cjelovit i povezan s krilom zrakoplova.

Diehl je kazao i da je avion Malaysian Airlinesa vjerojatno imao brzu dekompresiju pri kojoj se ljudi na takvoj visini onesvijeste. On pretpostavlja da s obzirom na kombinaciju spomenutih faktora s ubrzanjem zrakoplova, većina nastradalih putnika padajući nije bila pri svijesti.

Izdvajamo