DUBAI

ZAVRŠIO U ZATVORU JER JE U KAFIĆU MUŠKARCA DOTAKNUO RUKOM Provlačio se kroz gomilu s pićem u ruci i pazio da ga ne prolije po nekome...

 
 REUTERS, Facebook

Britanac Jamie Harron osuđen je na tri godine zatvora u Dubaiju jer je dodirnuo drugog muškarca u baru. Dvadesetsedmogodišnjak ga je, kako navode njegovi odvjetnici, dirnuo nastojeći izbjeći prolijevanje pića po njemu, no zbog toga je uhićen i osuđen zbog 'nepristojnog ponašanja u javnosti'.

Električar iz Stirlinga 'zapeo' je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima još od srpnja kad su mu oduzeli putovnicu i zatvorili ga u zatvor Al Barsha na pet dana prije nego je uz plaćanje jamčevine izašao čekati suđenje na slobodi. U međuvremenu je na troškove ostanka tamo kao i na odvjetnike potrošio više od 30 tisuća funti.

Odvjetnik je poručio da je ovo 'još jedan dokaz koliko su turisti u Dubaiju ugroženi i u opasnosti od uhićenja zbog neobičnih pravnih postupaka', a Harrona su još teretili i zbog konzumiranja alkohola. Tu večer je bio u Rock Bottom Baru.

Harron je, dok se pokušavao provući kroz gužvu u baru, ispred sebe držao ispruženu ruku kako bi spriječio da piće prolije po nekome dok ne dođe do svog stola, a pritom je jednog muškarca slučajno dirnuo po kuku jer je skoro došlo do 'sudara'. To je jako uvrijedilo muškarca koji ga je i prijavio, pa je Britanac uhićen svega pola sata nakon toga.

Njegova supruga, prenosi Sky News, potvrdila je da se nedavno čula s njim i da je 'pod veliki pritiskom i stresom'.

- Očekivao je da će se na sudu pojaviti tek ove nedjelje, no sud je pomaknuo ročište na raniji datum a da to nije javio ni njemu, ni njegovim odvjetnicima. Budući da se tako nije pojavio na zakazanoj raspravi, dobio je još 30 dana zatvora - prepričala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:39