ŠTURO PRIOPĆENJE

ZBOG ISTRAGE O PROPUSTIMA U RADU Šef Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku odstupio s dužnosti

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.11.2019. u 18:19

FILE PHOTO: Pierre Krahenbuhl, Commissioner-General of the United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA), attends a news conference in Geneva, Switzerland January 29, 2019. REUTERS/Denis Balibouse/File Photo
REUTERS

Pierre Krahenbuhl

Pierre Krahenbuhl, glavni povjerenik UN-ove Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku (UNRWA), u srijedu je odstupio s dužnosti zbog pokretanja istrage vezane uz optužbe za teške propuste u radu, priopćilo je to UN-ovo tijelo.

- Povjerenik Krahenbuhl neće obnašati svoju dužnost sve dok se ne okonča istraga vezana uz vođenje agencije - stoji u priopćenju UNRWA. U njemu se ne navode nikakvi detalji o prirodi optužbi protiv povjerenika Krahembuhla.

Glasnogovornica agencije priopćila je kako je Krahenbuhl u ožujku obavješten da je tajništvo UN-a u New Yorku pokrenulo istragu "na temelju optužbi protiv UNRWA glede nezadovoljstva radom i postupanjem".

Istraga je pokrenuta, istaknula je glasnogovornica, kako bi se u radu agencije očuvali najveći standardi profesionalizma, transparentnosti i učinkovitosti.

UNRWA pruža pomoć za više od pet milijuna registriranih izbjeglica na Zapadnoj obali, Pojasu Gaze i istočnom Jeruzalemu, ali i za Palestince u Jordanu, Libanonu te Siriji.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo