SULUDI POTHVAT

ZBOG OVIH FOTOGRAFIJA OVO DRUŠTVO JE PROZVANO 'IDIOTIMA STOLJEĆA'! Javio se čak i ministar: 'Najgluplji potez koji sam ikada vidio'

 
 Stacy W Clayton / FACEBOOK

Skupina muškaraca proglašena je "idiotima stoljeća" nakon što su fotografirani unutar klopke za krokodile u sjeveroistočnoj Australiji, piše The Telegraph.

Ministarstvo zaštite okoliša i baštine australske savezne države Queensland navodno je pokrenulo istragu jer želi doznati tko je ugrozio funkcionalnost klopki postavljenih u marini Port Douglas u Queenslandu.

Klopke su naime postavljene u tom području nakon što je krokodil dugačak 4,3 metra prije dva tjedna navodno ubio 79-godišnju Anne Cameron.

"Ovakve se klopke postavljaju u područjima gdje postoji problem s krokodilima i specijalno su dizajnirane da ih privuku", rekla je glasnogovornica ministarstva za ABC News. "Ugrožavanje klopke može biti iznimno opasno, neovisno o tome nalazi li se krokodil u blizini ili ne."

"Ne pretjerujemo kada kažemo da ugrožavanje funkcionalnosti klopke za krokodile može biti opasno po život", dodala je glasnogovornica ministarstva.

Muškarci koji su uplivali u zamku za krokodile našli su se na meti kritika korisnika društvenih mreža te bi potencijalno mogli biti kažnjeni s 15 tisuća američkih dolara za svoje ponašanje.

Gradonačelnika Port Douglasa Julia Leu rekla je da ju je ponašanje tih pojedinaca apsolutno šokiralo. "To je bilo nevjerojatno glupo i opasno. Pitam se natječu li se ti momci za nagradu idiota godine ili stoljeća", rekla je Leu za radio ABC.

Ministar zaštite okoliša i baštine australske savezne države Queensland Steven Miles rekao je da čin mladića koji su uplivali u zamku za krokodile jedan od najglupljih kojima je svjedočio.

"Imate odrasle ljude koji plivaju u klopku za krokodile. Ta je klopka tamo zato što sumnjamo da u okolici plivaju krokodili. Sama klopka je opasna, a cijela situacija bi mogla postati još opasnija u slučaju da se krokodil pojavi", rekao je Miles te dodao da se svi koji imaju dodatne informacije o incidentu jave ministarstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:34