NEVIĐENA BLAMAŽA

ZBOG POLJSKOG MINISTRA SVI ŽELE IĆI U SAN ESCOBAR 'Da nije bilo njega, svijet nikad ne bi znao da na Karibima postoji ova rajska država'

 Getty Images

Poljski ministar vanjskih poslova pohvalio se kako je upravo on ovaj tjedan poljsku diplomaciju podignuo na višu razinu.

Witold Waszczykowski čini sve kako bi Poljsku uveo u sigurnosno vijeće UN-a, a tom prilikom se, kaže, susreo s čelnicima 20-ak zemalja, s kojima Poljska dosad nije imala nikakvih političkih veza.

'Bilo je tu političara iz karipskih država, među kojima su i Belize te San Escobar', izjavio je Waszczykowski i momentalno postao predmet sprdnje na društvenim mrežama.

Nepostojeći San Escobar na Twitteru je odmah dobio svoju zastavu i valutu, čeka se još samo službena himna.

Kad je shvatio razmjere vlastita sramoćenja, poljski ministar pokušao se opravdati umorom.

'Nakon što 22 sata provedeš u avionu i promijeniš nekoliko letova, i ovakvi lapsusi su mogući. Zapravo sam mislio na državu Sveti Kristofor i Nevis', izjavio je Waszczykowski.

Korisnici društvenih mreža ni poslije ovakvoga objašnjenja nisu posustali sa šalama na ministrov račun.

'San Escobar definitivno podržava poljsko pridruživanje sigurnosnom vijeću UN-a', stoji u jednom komentaru, a drugi glasi 'žalosno je kad shvatiš da su ti jedini politički saveznici Bjelorusija, Mađarska i izmišljena država'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:34