NACRT FRANCUSKOG PLANA

ŽELITE DA SE VRATIMO NUKLEARNOM SPORAZUMU? KOŠTAT ĆE VAS...' Iran iznio uvjete zapadnim silama, svi čekaju reakciju Amerikanaca

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 04.09.2019. u 07:55

Iranian President Hassan Rouhani speaks during a session of parliament in Tehran, Iran September 3, 2019. Official Presidential website/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES
Official Presidential website / VIA REUTERS

Iranski predsjednik Hassan Rouhani u parlamentu

 

Visoki iranski dužnosnik potvrdio je u srijedu da će se Teheran vratiti obvezama iz nuklearnog sporazuma ako dobije 15 milijardi dolara za prodaju nafte tijekom četiri mjeseca, kako je predviđeno u nacrtu francuskog plana za spas sporazuma, javila je iranska novinska agencija Fars.

Francuska je predložila da ponudi Iranu oko 15 milijardi američkih dolara kreditnih linija do kraja godine ako se Teheran bude u potpunosti pridržavao nuklearnog sporazuma iz 2015. što je korak o kojem ovisi hoće li ga Washington blokirati.

"Naš povratak punoj primjeni nuklearnog sporazuma ovisi o primanju 15 milijardi dolara tijekom četveromjesečnog razdoblja, u protivnom će se proces smanjenja iranskih obveza nastaviti", izjavio je za Fars zamjenik ministra vanjskih poslova Abbas Araqchi, prenosi Reuters.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo