OPTUŽBE

ŽELJKO KOMŠIĆ OPET UPUTIO OŠTRU KRITIKU HRVATSKOJ 'Razočarani smo nečovječnim postupanjem članice EU prema nigerijskim studentima!'

Željko Komšić
 REUTERS

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u petak je ponovno oštro kritizirao Hrvatsku rekavši kako je razočaran nečovječnim postupanjem s nigerijskim studentima i ilegalnim migrantima čime se, po njegovu tumačnju, nanosi šteta ugledu Europske unije.

- Razočarani smo nečovječnim postupanjem zemlje članice Europske unije prema nigerijskim studentima. Očito je da se teror prenosi s migranata na sve njima sumnjive osobe, što ozbiljno ugrožava ugled EU - navodi se u reagiranju Komšićeva ureda na posljednju aferu s nigerijskim studentima.

Najavio je kako će se BiH vlasti pobrinuti za nigerijske studente te da je na BiH nepravdeno je pao ogroman teret migrantske krize.

- Morat ćemo se pobrinuti i za prognane studente. Pitanje je samo do kada će se svi problemi gomilati na pleća naše države - poručili su iz ureda Komšića kojega Hrvati samtraju nelegitimnim članom predsjedništva jer su ga za hrvatskog člana izabrali Bošnjaci.

Policija sve demantira

Dvojica nigerijskih studenata Eboh Kenneth Chinedu (29) i Abia Uchenn Alexandar (18) koji su u Hrvatskoj sudjelovali na 5. svjetskom međusveučilišnom prvenstvu u Puli u stolnom tenisu što se održavao sredinom studenog su prije par dana u izjavi za portal Žurnal u BiH blizak obavještajnim službama u toj zemlji optužili hrvatske policajce da su ih 17. studenog u centru Zagreba izvukli iz tramvaja, oteli te utrpali u kombi i izbacili negdje u šumi na granici s BiH

Hrvatska policija je takve navode opovrgnula, a mediji su objavili video zapis s natjecanja u Puli na kojemu je vidljivo da Nigerijci zapravo više sliče na teniske početnike, a svjedoci su tvrdili da Nigerijci sa sobom nisu imali rekete, dresove, opremu. Objavljen je i iskaz vlasnika hostela u Zagrebu koji je ustvrdio da su u tome objektu prespavali i u noći na 18. studenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:49