SVE JE PRIZNALA

ŽENA OTROVALA MUŽA KAPIMA ZA OČI Prije 2 godine supruga je pogodila samostrelom u glavu, a sada je uhićena zbog njegovog ubojstva: 'Da, ubila sam ga!'

Lana Sue Clayton, optužena za ubojstvo supruga u Južnoj Karolini, SAD
 York County Sheriff's Office

Jedna je žena iz Južne Karoline optužena za ubojstvo svog supruga, kojeg je navodno otrovala tako što mu je tijekom nekoliko dana u vodu stavljala kapi za oči, javlja BBC.

52-godišnja Lana Clayton je uhićena nekoliko tjedana nakon što je njezin suprug Stephen (64) pronađen mrtav u njihovom domu.

Ona je privedena kad je toksikološko ispitivanje otkrilo kemikaliju tetrahidrozolin u njegovom tijelu. Ta se supstanca inače nalazi u kapima za oči i sprejevima za nos koji se mogu kupiti u ljekarnama bez recepta.

U petak ju je policija okruga York optužila i za nezakonito i zlonamjerno manipuliranje hranom između 19. i 21. srpnja, kad se navodno ubojstvo dogodilo.

Clayton je policiji priznala da je trovala muža bez njegovog znanja. Potom je uhićena, no policija još nije objavila ništa o njezinom motivu za ubojstvo.

Stephen Clayton bio je osnivač tvrtke za fizikalnu terapiju. Proglašen je mrtav nakon što je pao niz stepenice u svojoj kući u Sjevernoj Karolini. Sprovod se održao krajem kolovoza u dvorištu kuće u kojoj je živio sa suprugom, ispričali su susjedi i prijatelji obitelji, a sve to se dogodilo prije nego što je policija otkrila pravi razlog njegove smrti.

Kako pišu lokalne novine, njegova supruga nije imala kaznenu evidenciju od prije i nikad ranije nije bila uhićena.

Tužitelji kažu da sada istražuju i incident koji se u toj obitelji dogodio još 2016. godine, kada je Lana Clayton samostrelom pogodila muža u glavu dok je spavao.

Policija je utvrdila da se to dogodilo slučajno. Nakon tog incidenta, Lana Clayton je navodno bila vrlo uzrujana i plakala je. Rekla je da ju je u to vrijeme suprug psihički zlostavljao i imao česte promjene raspoloženja, no nikad ju nije fizički ozlijedio.

Tetrahidrozolin inače može uzrokovati napade, prestanak disanja i izazvati induciranu komu, prema informacijama iz američke Nacionalne knjižnice medicine. Čak i nekoliko kapi tog lijeka koji se inače koristi za smanjivanje crvenila, može izazvati ozbiljne posljedice.

Ovaj bračni par je bio zajedno osam godina, a njihovi su poznanici medijima ispričali da je ona često u susjedstvu prisustvovala grupi za proučavanje Biblije.

Obitelj ubijenog muškarca izjavila je da su šokirani nakon što su doznali kako je Steven umro.

'Cijela naša obitelj i prijatelji znaju koliko je Steven volio svoju suprugu Lanu i koliko joj je bio posvećen. Još uvijek pokušavamo sve ovo shvatiti', rekli su.

Prema podacima suda u Yorku, Lana Clayton bila je navedena kao osoba koja bi nakon suprugove smrti raspolagala njegovom imovinom. Vrijednost njihova doma procijenjena je na oko 800.000 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:35