SVE JE PRIZNALA

ŽENA OTROVALA MUŽA KAPIMA ZA OČI Prije 2 godine supruga je pogodila samostrelom u glavu, a sada je uhićena zbog njegovog ubojstva: 'Da, ubila sam ga!'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.09.2018. u 09:09

York County Sheriff's Office

Lana Sue Clayton, optužena za ubojstvo supruga u Južnoj Karolini, SAD

Jedna je žena iz Južne Karoline optužena za ubojstvo svog supruga, kojeg je navodno otrovala tako što mu je tijekom nekoliko dana u vodu stavljala kapi za oči, javlja BBC.

52-godišnja Lana Clayton je uhićena nekoliko tjedana nakon što je njezin suprug Stephen (64) pronađen mrtav u njihovom domu.

Ona je privedena kad je toksikološko ispitivanje otkrilo kemikaliju tetrahidrozolin u njegovom tijelu. Ta se supstanca inače nalazi u kapima za oči i sprejevima za nos koji se mogu kupiti u ljekarnama bez recepta.

U petak ju je policija okruga York optužila i za nezakonito i zlonamjerno manipuliranje hranom između 19. i 21. srpnja, kad se navodno ubojstvo dogodilo.

Clayton je policiji priznala da je trovala muža bez njegovog znanja. Potom je uhićena, no policija još nije objavila ništa o njezinom motivu za ubojstvo.

Stephen Clayton bio je osnivač tvrtke za fizikalnu terapiju. Proglašen je mrtav nakon što je pao niz stepenice u svojoj kući u Sjevernoj Karolini. Sprovod se održao krajem kolovoza u dvorištu kuće u kojoj je živio sa suprugom, ispričali su susjedi i prijatelji obitelji, a sve to se dogodilo prije nego što je policija otkrila pravi razlog njegove smrti.

Kako pišu lokalne novine, njegova supruga nije imala kaznenu evidenciju od prije i nikad ranije nije bila uhićena.

Tužitelji kažu da sada istražuju i incident koji se u toj obitelji dogodio još 2016. godine, kada je Lana Clayton samostrelom pogodila muža u glavu dok je spavao.

Policija je utvrdila da se to dogodilo slučajno. Nakon tog incidenta, Lana Clayton je navodno bila vrlo uzrujana i plakala je. Rekla je da ju je u to vrijeme suprug psihički zlostavljao i imao česte promjene raspoloženja, no nikad ju nije fizički ozlijedio.

Tetrahidrozolin inače može uzrokovati napade, prestanak disanja i izazvati induciranu komu, prema informacijama iz američke Nacionalne knjižnice medicine. Čak i nekoliko kapi tog lijeka koji se inače koristi za smanjivanje crvenila, može izazvati ozbiljne posljedice.

Ovaj bračni par je bio zajedno osam godina, a njihovi su poznanici medijima ispričali da je ona često u susjedstvu prisustvovala grupi za proučavanje Biblije.

Obitelj ubijenog muškarca izjavila je da su šokirani nakon što su doznali kako je Steven umro.

'Cijela naša obitelj i prijatelji znaju koliko je Steven volio svoju suprugu Lanu i koliko joj je bio posvećen. Još uvijek pokušavamo sve ovo shvatiti', rekli su.

Prema podacima suda u Yorku, Lana Clayton bila je navedena kao osoba koja bi nakon suprugove smrti raspolagala njegovom imovinom. Vrijednost njihova doma procijenjena je na oko 800.000 dolara.

Izdvajamo