TRILER U BOLNICI

ŽENA TIJEKOM PORODA UGRIZLA DOKTORA, NO PRAVI ŠOK USLIJEDIO JE TEK POSLIJE 'Nisam ni slutio što me čeka, sve dok nisam vidio njezinu povijest bolesti'

 Facebook / Youtube

Prošlog četvrtka u Zdravstvenom centru u Negotinu odvijala se prava drama čiji su glavni likovi primarijus Miroslav Ivić i jedna neimenovana trudnica, piše Blic.

Naime, doktor Ivić, inače ravnatelj odjela ginekologije i porodništva, bio je dežuran i čekao poziv iz bolnice. Poziv je doista uslijedio i njegovi su mu kolege rekli da su na odjel zaprimili trudnicu pred porodom koju nikako ne mogu obuzdati.

'Rekli su da imaju porodilju kojoj je to četvrti porođaj, koja viče, skače sa stola, i da je ne mogu smiriti. Brzo sam bio u porođajnoj sali. Zatekao sam scenu kako je jedna babica drži za nogu, druga za ruke, ona vrišti, a beba je krenula. Postojala je bojazan da se novorođenče uguši, kada pacijentkinja skupi i stisne noge', ispričao je doktor Ivić.

Primio je rodilju za drugu nogu kao bi je pokušao obuzdati i tako spasiti dijete. No žena se nekako uspjela osloboditi i – ugrizla liječnika.

'Sve sam zvijezde vidio! To mjesto je počelo krvariti, ali smo uspješno završili porođaj. Kad sam se uvjerio da su majka i beba dobro, otišao sam kod kolega na kirurgiju. Oni su mi obradili ranu, propisali antitetanus i antibiotike – prepričava doktor Ivić.

Međutim, baš kao u pravom trileru, tad je uslijedio neočekivani obrat.

'Nisam ni slutio što me čeka, sve dok nisam pogledao povijest bolesti rodilje i silno se iznenadio. Ona ima hepatitis B! Opasnu bolest koja se prenosi putem krvi! Bilo mi je jasno da moram u roku od 24 sata od ugriza primiti lijek, takozvani humani imunoglobulin. No lijeka nigdje nije bilo!'

Nakon što su bolnički farmaceuti okrenuli mnogo brojeva, lijek je ipak pronađen i u posljednji trenutak dopremljen u bolnicu.

'Tek je narednog jutra upravnica bolnice dr. Gordana Radmanović uspjela u Beogradu pronaći humani imunoglobulin. Tada vozač kreće na put, donosi lijek i dobivam ga doslovno u pet do 12. Cijelu noć, između petka i subote sam ga primao kroz infuziju', kaže doktor Ivić.

Osim napadnutog liječnika, i novorođenče je moralo primiti isti preparat.

Doktor Ivić dodaje i kako se iznimno trudi vratiti trudnice na ovaj odjel, s obzirom da je proteklih godina broj porođaja u njihovom centru jako pao jer sve rodilje radije odlaze u Bor i Zaječar. No otkako je doktor Ivić šef odjela, broj poroda u ZC Negotin ponovno se počeo povećavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:40