MJERE

'ŽIVIMO DOISTA U LUDA VREMENA...' Belgija je u karanteni, Nizozemska nije, a evo što je učinio vlasnik butika kroz koji prolazi državna granica

 AFP

Vlasnik trgovine odjećom koja je smještena točno na granici Belgije i Nizozemske, pa tako jedan dio pripada jednoj, a drugi drugoj zemlji, bio je zbog koronavirusa prisiljen zatvoriti dio trgovine smješten na belgijskoj strani, dok je onaj smješten na nizozemskoj ostao otvoren, piše Guardian.

Trgovina Zeeman u okrugu Baarle-Nassau, gdje se državna granica proteže točno sredinom ulice, na sasvim je osobit način provela u djelo naredbu da se zatvore sve trgovine koje ne prodaju hranu ili lijekove.

Ništa od odjeće dostupne na belgijskoj strani dućana ne može se kupiti, no u drugoj polovini trgovine, kupovina se neometano nastavlja jer je nizozemska vlada svojim građanima naložila samo fizičko distanciranje.

Posred trgovine postavljena je pregrada kako bi se osiguralo da se kupci pridržavaju pravila i poštuju mjere vlastite države.

Marjon De Hoon, načelnica Baarle-Nassaua, u izjavi za televiziju je rekla: - Četvorni metri trgovine koji se nalaze u Begiji poštuju belgijske mjere, dok četvorni metri u Nizozemskoj poštuju nizozemske mjere.

Glasnogovornica Zeemana kaže kako su komadi odjeće koji uključuju i dječju odjeću dostupni kupcima s nizozemske strane, dok se majice nalaze na belgijskoj strani i one nisu na prodaju.

- Želimo pokazati solidarnost s kupcima iz Belgije pa je trgovina zatvorena s te strane. Znamo da ovo baš nije idealno, ali drago nam je da možemo kupcima omogućiti da kupe što trebaju, kazala je glasnogovornica.

Na pitanje novinara o tome kako da Belgijci kupe nešto što se nalazi na nizozemskoj strani trgovine, glasnogovornica je kazala da mogu naručiti preko interneta.

- Živimo u luda vremena, pa smo potražili rješenje kako da ipak budemo korisni društvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:58