TEŽAK ŽIVOT

Živjela je na ulici, dvije godine su je tukli i gasili cigarete po njoj, a onda je odlučila reći - DOSTA!

 
 Facebook

Jedna od najpopularnijih vatrogaskinja u Velikoj Britaniji ispričala je svoju životnu priču i javnosti otkrila kako je s 15 godina bila beskućnica te kako je nakon toga odlučila promijeniti svoj život i uspjeti u poslu.

Sabrina Cohen-Hatton sada ima 36 godina, njezine su knjige objavljene, ima doktorat, a uz to je i visoko rangirana vatrogaskinja.

Sabrina Cohen-Hatton Facebook
Sabrina Cohen-Hatton

No nedavno je otkrila pojedinosti o svom životu dok je bila mlađa. Dvije je godine provela na ulici, od svoje 15. do 17. , a već je svjedočila nekoliko pogreba beskućnika koje je poznavala.

'Bilo je to doista neugodno. No ipak, iz tog sam razdoblja izvukla i neka pozitivna iskustva. Zbog toga što sam tada živjela na taj način, znala sam kako život može biti težak. Znala sam da, koliko god je moj život možda težak sada, ne može biti tako kako mi je bilo prije. To mi je dalo odlučnost i zbog toga sam počela svakoga poštovati', ispričala je Sabrina za Mirror.

Sabrina Cohen-Hatton Facebook
Sabrina Cohen-Hatton

Ona je naposlijetku uspjela pobjeći od života na ulicama Newporta u južnom Walesu i pridružila se vatrogascima.

Sve je opisala u svojoj knjizi 'The Heat of the Moment'.

'U knjizi govorim o tome kako se moj život kasnije razvijao. Kad sam doktorirala, radila sam neumorno i nemilosrdno i mislim da mi je to zbilja pomoglo', kaže Sabrina, koja sada živi u Cardiffu i majka je jednog djeteta.

Nakon što je uštedjela dovoljno novca prodajući časopise, uspjela je pronaći povoljan stan. Ispričala je da je bilo teško pronaći krov nad glavom, a u međuvremenu je bila završila i u hotelskoj sobi gdje ju je tukao jedan muškarac koji je odsjedao u tom hotelu.

U knjizi je opisala i kako je sa 16 godina bila napadnuta. jedan ju je muškarac tukao i gasio cigarete na njezinoj koži, pritom uzvikujući fašističke parole.

Prije objave knjige, Sabrina nije često pričala o svom životu. Kaže da je samo pokušavala sve zaboraviti i da joj je bila zastrašujuća pomisao da to s nekim podijeli.

Sabrina je sada ambasadorica časopisa Big Issue, koji se bavi problematikom siromaštva. Ranije nikad nije pomišljala da će se pridružiti vatrogascima, a to je odlučila učiniti jer je vidjela koliko oni pomažu drugima.

'Dok sam bila beskućnica, razmišljala sam o tome kako bih mogla pomoći drugima', kaže.

Sabrina Cohen-Hatton Facebook
Sabrina Cohen-Hatton

Kad je imala 18 godina, pridružila se vatrogascima u Risci i postala prva žena vatrogaskinja u toj postaji.

'Bilo je teško, ali vrijedilo je. Jako želim promijeniti percepciju o tome kakav vatrogasac treba biti. U toj profesiji i dalje dominiraju muškarci', kaže.

Sada je zamjenica pomoćnika vatrogasne postrojbe u Surreyu i jedna od najviše rankiranih vatrogaskinja u Velikoj Britaniji. Prije objave svoje knjige, Sabrina je objavila i studiju kako bi pomogla vatrogascima da ostanu sigurni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:13