AUSTRALIJA

ZLOČIN KOJI JE UŽASNUO CIJELU DRŽAVU Brutalno unakaženo tijelo djevojke pronađeno je u parku, netko ga je pokušao prikriti...

Courtney Herron
 Policija Victorije

Prolaznici su u subotu u Melbourneu pronašli u parku mrtvo tijelo mlade djevojke koje je bilo grozno unakaženo. Brutalno ubojstvo mlade beskućnice Courtney Herron (25) obnovilo je raspravu o nasilju prema ženama, koje je u Australiji "uznemirujuće uobičajeno", barem kako je to naveo UN, a prenosi BBC.

Policija vjeruje da je 25-godišnjakinja napadnuta u Royal Parku u predgrađu Parkvillea i da je pokušano prikrivanje njenog tijela. Napad je policija opisala kao "osobito užasavajući". Prvi rezultati obdukcije nisu pokazali nikakve dokaze seksualnog napada.

Courtney Herron sa svojim je roditeljima održavala samo povremene kontakte, a iskusila je probleme s duševnim zdravljem i drogom. U zadnje vrijeme, prema informacijama koje je prikupila policija, spavala je na kauču kod prijatelja, a moguće je i na cesti.

Za njeno ubojstvo optužen je u ponedjeljak 27-godišnji beskućnik Henry Hammond, koji ostaje u pritvoru, a sljedeće saslušanje je u rujnu.

Javnost se razbjesnila jer je ovakvih slučajeva bilo niz u Melbourneu prošle godine, a nedaleko od mjesta gdje je nađeno tijelo nesretne Courtney Herron prošle godine u lipnju silovana je i ubijena komičarka Eurydice Dixon.

Premijer australske države Victoria Daniel Andrew, prenosi BBC, dao je izjavu u kojoj je kazao: "Ovdje se ne radi o načinu ponašanja žena... ovdje se najvjerojatnije radi o ponašanju muškaraca".

Prema službenoj australskoj statistici, svaka peta žena doživjela je seksualno nasilje ili prijetnje od svoje 15. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:47