HOROR

ZLOČIN KOJI JE ZAPREPASTIO BRITANIJU Tinejdžer priznao da je ubio djevojku: 'Bila je popularna, vesela, draga i dobra prema drugima, nježna i brižna'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 29.08.2019. u 19:19

Wiltshire Police / Facebook

Ellie Gould, Thomas Griffiths

 

Tinejdžer Thomas Griffiths (17) priznao je ‘iznimno teško’ ubojstvo vršnjakinje Ellie Gould koju je izbo nožem u njezinu domu u Calneu, u britanskom Wiltshireu, 3. svibnja. Britanski su mediji pozorno pratili slučaj, no tek je sad nakon priznanja sudac u Bristolu dozvolio objavu imena i fotografije ubojice koji je lišio života odličnu učenicu, ljubiteljicu životinja koja se aktivno bavila jahanjem. Griffiths je uhićen isti dan, 11 kilometara dalje od mjesta zločina.

Premda je tada tvrdio da tog dana nije ni vidio Ellie, na suđenju je samo potvrdio svoje ime, a na sva ostala pitanja odgovarao je s ‘kriv sam’. Sudac Peter Blair opisao je ubojstvo kao ‘iznimno težak zločin’, piše Daily Mail.

Eleanor Rose Gould je tek bila napunila 17 godina, a otac Matthew (40) učio ju je voziti. Obitelj je rekla da će je pamtiti kao ‘veselu i dragu djevojku u čijem su društvu svi voljeli biti’. Griffiths je živio samo četiri kilometra dalje od doma žrtve. Jedan od detektiva koji je vodio istragu, Jim Taylor, rekao je novinarima ispred suda:

Wiltshire Police / Facebook

Ellie Gould je obožavala jahanje

 

- Premda sam zadovoljan što Elliena obitelj ne mora podnositi dugačko suđenje koje bi im donijelo golemi stres, znam koliko je cijeli ovaj period bio težak za njih. Trebali su uživati s kćerkom u njezinoj posljednjoj školskoj godini, a umjesto toga moraju se pomiriti s činjenicom da im je okrutno oduzeta pod nezamislivim okolnostima. Rekli su mi da je Ellie bila iznimno popularna, vesela, draga i dobra prema drugima, nježna i brižna. Njezina tragična smrt šokirala je mještane kao i sve u školi koju je pohađala. Nikad ništa neće ispuniti prazninu koju je ostavila Elliena smrt u životima onih koji su je poznavali, ali nadam se da će ovakav ishod i kazna pružiti neki oblik utjehe i omogućiti im da se sjećaju samo lijepog s Ellie.

Wiltshire Police / Facebook

Ellie Gould

 

Koliko je mala britanska zajednica bila šokirana potvrdila je i Lisa Percy, nastavnica u Ellienoj školi, koja je rekla:

- Cijela zajednica u školi Hardenhuish bila je potpuno slomljena i van sebe kad su čuli za Ellienu smrt u svibnju. Ona je bila iznimno popularna učenica i pripremala se za zadnju godinu. Svi su je voljeli, prema svima se ponašala prijateljski i bila je vrlo talentirana. Njezini prijatelji pokazali su iznimnu snagu u mjesecima nakon ubojstva, pružajući jedni drugima podršku.

Wiltshire Police / Facebook

Thomas Griffiths

 

Ellien otac Matthew i majka Carole (48) vode tvrtku za ugradnju kuhinja. Slomljen je bio i njezin 19-godišnji brat Ben

Izricanje kazne Thomasu Griffithsu određeno je za 8. rujna, a on do tad ostaje u zatvoru.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo