'ČUDESNO!'

ZNALCI S INTERNETA POMOGLI POLICIJI UHITITI SUDIONIKA FATALNE PROMETNE NESREĆE Policija je zatražila pomoć i dobili su je zahvaljujući poznatom forumu

 
 Johnna Batiste / TWITTER

Policijski službenici američke savezne države Washington uhitili su osobu koja je sudjelovala u prometnoj nesreći u kojoj je smrtno stradao biciklist nakon što ga je udario automobil, a to su učinili zahvaljujući znanju jednog korisnika internetskog foruma Reddit, piše BBC.

Washingtonska je policija putem Twittera zamolila građane da im pomognu doći do više informacija nakon što je biciklista udarilo nepoznato vozilo crne boje. Službenici su iz molbu priložili i fotografiju malog metalnog predmeta koji su pronašli na mjestu prometne nesreće.

Pomoć je stigla nakon što je fotografija objavljena na Redditu, odnosno na Redditovoj podstranici ima "Što je ova stvar" (eng. What Is This Thing). Naime, na toj se stranici često objavljuju fotografije opskurnih predmeta, biljaka i životinja s ciljem da ih netko prepozna i pojasni o čemu je riječ.

Na objavu je odgovorio korisnik JeffsNuts koji je mali metalni predmet prepoznao kao dio ruba prednjeg fara na automobilu marke Chevrlote Silverado iz 1988. godine. Kao dokaz priložio je fotografiju predmeta iz trgovine rezervnih dijelova za starije američke kamionete. "Dugo sam radio kao inspektor u (saveznoj državi) Maryland i u sklopu svake inspekcije automobila ili kamiona radila se obvezna provjera farova. Odmah sam znao čemu služi taj mali urez. Prvo sam provjerio da nije slučajno riječ o Ramu 1500 iz 1988. godine, no u toj sam pretrazi vidio i fotografije Chevroletovog kamioneta iz srednjih 80-ih godina prošlog stoljeća", napisao je JeffsNuts.

Službenica policije Johanna Batiste objavila je u utorak 14. kolovza na Twitteru vijest da su detektivi washingtonske državne policije uhitili osobu koja je povezana s nesrećom. U toj je objavi napomenula da su korisnici Reddita prepoznali dio automobila. Ta je informacija koja put anonimne dojave potvrđena i osoba je uhićena.

Korisnik JeffsNuts je rekao za BBC da mu je cijeli slučaj bio zabavan, ali i da mu je žao što se taj tragični incident dogodio. Istaknuo je i da osoba koja je objavila fotografija automobilskog dijela na Redditu zaslužuje pohvalu.

Osobe koje washingtonsku policiju pratu na Twitteru nisu se mogli načuditi kako je netko na temelju tako malog dijela uspjela prepoznati o kojem je automobilu riječ. "Ludo je kako su sve pokopčali na temelju tog jednog komada automobila! Čudesno!", napisala je korisnica Twittera Amanda.

Objava korisnika JeffsNuts u šest je dana prikupila 21,5 tisuća bodova

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:54