ZAVRŠILA IZA REŠETAKA

'ZNATE, JA SAM VAM IZVAN KONTROLE KAD SAM PIJANA' Poznata balerina izazvala kaos u krčmi, ozlijedila trojicu policajaca, jednog udarila u međunožje

 
Daiana Andreas Rivera
 Daiana Andreas Rivera / FACEBOOK

Španjolska balerina Daiana Andreas Rivera (33) u srijedu je na sudu u engleskom Isleworthu osuđena na zatvorsku kaznu od dva mjeseca jer je 7. kolovoza u kafiću Flying Chariot u zračnoj luci Heathrow pod utjecajem alkohola jednog policajca udarila u međunožje, a drugu dvojicu ogrebala, piše Daily Mail.

Rivera, inače plesačica koja je nastupala za uglednu španjolsku baletnu trupu Víctor Ullate Ballet, sukobila se s policajcima nakon što je teturala po spomenutom kafiću i propustila svoj let za Madrid. Policija je nakon sukoba utvrdila da je plesačica sa sobom imala i sklopivi nož.

Rivera se toga dana planirala vratiti u Španjolsku jer je u Londonu izbačena iz stana u kojem je živjela.

Balerina će, međutim, ubrzo biti puštena iz zatvora jer se njezinoj kazni pribrojalo vrijeme koje je nakon uhićenja provela u pritvoru.

Rivera je tijekom karijere za plesnu trupu Danza SXXI plesala u baletima "Romeo i Julija", "Coppélia, ili djevojka s očima od emajla" te "Labuđe jezero", no posljednjih je nekoliko mjeseci prolazila kroz težak period pa se iz Londona odlučila vratiti u Madrid.

No, kada na aerodromu nije mogla pronaći svoju putovnicu, postala je agresivna. Nakon što joj je rečeno da se neće moći u takvom stanju ukrcati na let, Rivera se iskalila na policajcima.

Tužiteljica Ruxana Nasser rekla je da je Rivera svoj let propustila jer je izgubila svoju putovnicu i zakasnila na ukrcavanje. "Policija je na (terminal 2 zračne luke Heathrow) stigla drugim poslom, ali je ubrzo uočila tuženicu koja je bila iznimno pijana. Policija ju je zbog njezinog ponašanja i činjenice da je gubitkom putovnice prestala biti putnica zamolila da napusti zračnu luku, što je balerina odbila. Rivera je potom uhićena te iznesena iz Heathrowa jer je odbila surađivati tijekom uhićenja.

Daiana Andreas Rivera / FACEBOOK

Plesačica je ruke dvojice policajaca izgrebala dok su je pokušali ukrcati u službeno vozilo. Kada je treći pokušao intervenirati i pomoći kolegama, Rivera ga je nogom udarila u međunožje. "Policajac je zadobio udarac jer se tuženica ritala", rekla je Nasser. "Udaren je u lijevi testis. Policajac je rekao da ga je jako boljelo te da mu je od udarca i pozlilo."

Rivera je tijekom razgovora u policiji rekla da je i prije u Madridu napala policajce. "Ne znam se ophoditi prema policiji kada sam pijana", rekla je.

Balerinin branitelj Mike Hollis rekao je da njegova klijentica ispričala za napad te da je prvom prilikom priznala krivnju za incident.

Hollis je rekao da je nož u Riverinu torbu ubacio njezin bivši dečko te da je zaboravila da ga posjeduje. Dodao je da je balerina nakon prekida s bivšim dečkom de facto postala beskućnica. Rekao je i da su joj dijagnosticirani anksioznost i depresija te da ponekad pati od halucinacija.

Sutkinja Sarah Paneth Riveri je tijekom izricala kazne rekla da je toga dana napravila sve kako je ne bi priveli.

"Toga ste dana stvarno puno popili. Prvo na poslu tri vodke pa poslije još jednu kod prijatelja, a zatim još jednu kada se propustili svoj let. Sve ste to priznali, i premda niste uvidjeli da ste pijani, tijekom razgovora na policiji pokazali ste da vam je krivo zbog svega te da se sramite svojih djela. Bila je do dugotrajna histerična reakcija koja je rezultirala ozbiljnim ozljedama. Na svu sreću, one nisu imale trajne posljedice."

Rivera će po izlasku iz pritvora na uvjetnoj kazni provesti još 12 mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:25