VELIKA PREDNOST

ZVIJEZDA SEKSA I GRADA NIJE USPJELA Andrew Cuomo lako pobijedio Cynthiju Nixon u utrci za guvernera New Yorka

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.09.2018. u 09:40

Cynthia Nixon , Alexandra Ocasio-Cortez go to PS 304 in Throgs Neck to speak with residents and children of the schools. Nixon is running for Govenor, Cortez is running for Congress.
12 Sep 2018, Image: 386474070, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

NEW YORK - Njujorški guverner Andrew Cuomo lako je pobijedio glumicu Cynthiju Nixon te osigurao nominaciju Demokratske stranke za treću utrku za mjesto guvernera, pokazuju neslužbeni rezultati u četvrtak navečer.

 

Cuomo je osvojio 63,8 posto glasova, u usporedbi sa 34,5 posto za Nixon, pošto je oko 74 posto izbornih okruga objavilo rezultate, prema njujorškoj izbornoj komisiji.

 

Bivša glumica "Seksa i grada", 52-godišnja Nixon zauzima se za zdravstveno osiguranje koje financira država i veći porez za najbogatije, renoviranje njujorške podzemne željeznice, besplatno obrazovanje te smanjenje cijena stanovanja.

 

U televizijskoj debati u kolovozu, ona je pokušala Cuoma opisati kao karijernog političara i pripadnika elite, dok je Cuomo naglasio njezin nedostatak iskustva kazavši kako glumica podcjenjuje izazove vođenja države i "živi u svijetu fikcije".

 

Cuomo potječe iz 'demokratske' obitelji, njegov otac također je bio njujorški guverner.

 

Za vrijeme debate isključio je mogućnost da će se na izborima 2020. natjecati za američkog predsjendika, u slučaju da bude izabran za još jedan četverogodišnji mandat guvernera.

 

Izbori za njujorškog guvernera bit će 6. studenoga.

 

Nixon je tumačila lik Mirande Hobbes u seriji HBO-a "Seks i grad". Udana je za aktivisticu Christine Marinoni, a prije toga bila je udana za muškarca s kojim ima troje djece.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo