PANIKA ZBOG ANONIMNE PORUKE NA INTERNETU

‘UBIJAT ĆU DOK MOGU’ Zbog najave masakra policija u panici zatvorila 22 škole u Nizozemskoj!

Sve škole u Leidenu danas su osvanule zatvorene i okružene policijom zbog anonimne poruke
 AFP

Sve škole u nizozemskom gradu Leidenu danas su osvanule zatvorene i okružene policijom zbog anonimne poruke na internetskoj stranici 4chan.org.

Ubit ću profesora nizozemskog i učenika koliko god budem mogao. Škola se nalazi u Leidenu u Nizozemskoj. Radi vjerodostojnosti najavljujem da ću koristiti 9-milimetarski Colt Defender ”, stajalo je u poruci napisanoj na engleskom i ostavljenoj na američkoj internetskoj stranici u nedjelju. Za kraj je anonimni autor prijetnje napisao: “Oh, koristim proxy server tako da me policija do sutra sigurno neće pronaći”.

Nizozemce je na poruku upozorila švicarska policija. U Leidenu, gradu sjeverno od Haaga, postoje 22 srednje škole koje pohađaju učenici u dobi od 12 do 16 godina. Policija je već u nedjelju upozorila roditelje da u ponedjeljak ne šalju djecu na nastavu. Zbog sličnih prijetnji ostavljenih na istoj stranici nizozemska je policija 2009. uhitila jednog 18-godišnjaka.

On je prijetio pokoljem u školi u Bredi, a nakon uhićenja je tvrdio da je bila riječ o šali. Deset godina ranije, 1999., četvero studenata i jedan učitelj ranjeni su nakon što je jedan učenik ispalio deset hitaca u informatičkoj učionici škole u Veghelu na jugu Nizozemske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 10:42