MINISTAR ZDRAVSTVA

BEROŠ PRIZNAO DA JE ZBOG ZARAZE LIJEČNIKA SITUACIJA SADA NEŠTO OZBILJNIJA, ALI ISTODOBNO PORUČUJE 'Sve je u redu, zdravstveni sustav je spreman'

 Tomislav Kristo / CROPIX

Ministar zdravstva Vili Beroš na izlasku iz Vlade kratko se obratio novinarima, no nije službeno potvrdio informaciju da je još troje liječnika zaraženo koronavirusom.

Prema neslužbenim informacijama koje je doznao Jutarnji list, radi se o dvoje zaraženih liječnika u KBC Zgareb te jednom iz Psihijatrijske bolnice Vrapče.

Beroš je rekao da o zaraženom liječniku u Vrapču ima samo poluinformaciju pa o tome ne želi još govoriti, no najavio je da će sve potrebne informacije i novosti biti iznesene na pres konferenciji u 16 sati.

'U proteklih 5-6 tjedana ja sam vam stalno na raspolaganju. Ali postoje pressice zato da biste bili informirani, a ja sam samo vojnik u ovoj bitci. Moram se pridržavati hijerarhije, u 16 sati ćete dobiti sve informacije. Postupa se na adekvatan i proopisani način. Odgode ili kašnjenja reakcija nema. Poštujmo hijerarhiju, pridržavajmo se dosadašnjeg načina komunikacije i onda će biti sve najbolje', rekao je Beroš i još jednom ponovio da su postupanja u KB Dubrava još uvijek u tijeku jer je to proces koji traje.

'Analizirati sve kontakte, 160 ljudi je teško, ali pustimo struci da to radi, oni to rade na zadovoljavajući način', rekao je ministar.

Odgovorio je i na upit o mogućnosti zatvaranja uslužnih djelatnosti.

'Sve je sukladno pravilima koja pripremamo. Morate znati da zatvaranje granice ni drugoga nisu to što može spriječiti virus da prijeđe granicu. Analiziramo sve što je najbolje za ekonomsku i svaku drugu situaciju. Sve je pod nadzorom, puno bolji smo od drugih zemalja u blizini...', kaže Beroš.

Priznaje da je zbog zaraze liječnika situacija sada nešto ozbiljnija, no kaže, ne puno.

'Sve je u redu. Spremnost zdravstvenog sustava je u ovom trenutku adekvatna', istaknuo je Beroš.

Upitan o tome kako spriječiti starije ljude, koji spadaju u rizičniju skupinu, da i dalje šetaju po gradu, Beroš kaže:

'Nikad ne pucamo iz topa na muhu. Idemo redom. Ako ovo ne poluči kvalitetne rezultate, imamo mjere koje možemo i hoćemo primijeniti', istaknuo je ministar zdravstva, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:59