TUŽNA VIJEST

DRUGA ŽRTVA KORONAVIRUSA U HRVATSKOJ Preminuo 74-godišnji Zagrepčanin, nije bio nigdje u inozemstvu, nepoznato kako je zaražen

 
Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
 Boris Kovacev / CROPIX

Nedugo nakon tiskovne konferencije Kriznog stožera saznalo se da je u infektivnoj klinici Dr. Fran Mihaljević preminuo 74-godišnji Zagrepčanin koji je posljednjih nekoliko dana zbog teškog oblika koronavirusa bio na respiratoru.

Saznajemo da preminuli pacijent nije boravio u inozemstvu, a nije poznato kako se zarazio.

U teškom stanju je i njegova supruga...

Tužnu vijest Hini je potvrdio ministar zdravstva Vili Beroš, a poslije je na press konferenciji Nacionalnog kriznog stožera izrazio sućut obitelji:

- Nažalost, tijekom jutra je preminuo bolesnik koji je imao 74 godine. Dolazi iz Zagreba i bio je onkološki bolesnik. Izražavamo sućut njegovoj obitelji. Zjedno se moramo boriti protiv ove infekcije - rekao je Beroš.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je do jutros potvrđeno 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa ih je trenutno ukupno 481, a među njima su i dva policijska službenika.

Ukupno je testirano 3958 uzoraka, a samo jučer obavljeno je 566 testiranja.

Što se tiče težih bolesnika, na respiratoru ih je 13 - sedam u Zagrebu, tri u Osijeku te po jedan u Rijeci, Splitu i Dubrovniku.

U zdravstvenom sustavu dosad je potvrđeno 19 specijalista pozitivnih na koronavirus, 6 specijalizanata, 7 sestara te dvoje stomatologa.

Dobni prosjek oboljelih u Hrvatskoj je 49 godina, u samozolaciji je nešto više od 18.000 ljudi, 2437 kontakata epidemiološki se nadziru, a više od 500 medicinskih djelatnika je u samoizolaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:42