NOVI SLUČAJ

KORONAVIRUS I U KOPRIVNIČKOM DOMU UMIROVLJENIKA! Ravnateljica potvrdila lošu vijest: 'Stvarno ne znam kako se ovo moglo dogoditi'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.04.2020. u 11:25

Split, 070420. Deset osoba pozitivno je na koronavirus u Domu za starije i nemocne u Vukovarskoj ulici.
Zbog pojave koronavirusa u tijeku je evakuacija sticenika.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandžić / CROPIX

Ilustracija

 

Štićenica Doma za starije i nemoćne u Koprivnici zaražena je koronavirusom, doznaje Glas Podravine i Prigorja. Isti portal navodi da se radi se o ženi rođenoj 1938. godine koja je trenutno smještena u koprivničkoj bolnici.

Cijeli slučaj potvrdila je ravrnateljica Vesna Križan dodavši da je žena otprije teže bolesna, a stanje joj se počelo pogoršavati prošlog petka.

- Čim smo saznali da je nalaz pozitivan, obavijestili smo sve službe, od Zavoda za javno zdravstvo, do Ministarstva. Tijekom dana djelatnici Zavoda će stići u Dom i uzeti potrebne briseve - kazala je ravnateljica dodavši da je štićenica cijelo vrijeme bila u jednokrevetnoj sobi i nije imala velik broj kontakata.

- Držali smo se svih mjera. Dom je zatvoren za posjete, naši štićenici nisu izlazili, ni okupljali se. Ne radi ni restoran, nego se hrana štićenicima dostavlja u sobe. Nitko od djelatnika nije zaražen, ni bolestan. Jedna je djelatnica nedavno bila bolesna i odmah je otišla na bolovanje, no nalaz na koronavirus bio joj je negativan. Kako je do ove zaraze moglo doći, zaista ne znam – kazala je Križan.

Inače, ovo je drugi slučaj zaraze u Domovima umirovljenika u Hrvatskoj, prvi se dogodio u Splitu.

Izdvajamo