PEDIJATRIJSKA AMBULANTA

NAKON KONTAKTA SA ZARAŽENIM OGULINCEM NITKO NIJE OBOLIO Liječnica i medicinska sestra su u samoizolaciji, pod nadzorom djeca i roditelji iz ambulante

 Robert Fajt / CROPIX

Nije zaražen nitko iz pedijatrijske ambulante ogulinskog Doma zdravlja u kojoj je prošlog petka, dan prije zaraze koronavirusom, bio Ogulinac s djetetom, no liječnica i medicinska sestra preventivno su u samoizolaciji, a pod epidemiološkim nadzorom su djeca i roditelji koji su tada bili u ambulanti.

"Za sada nitko od njih nije obolio", rekla je Hini ravnateljica ogulinskog Doma zdravlja Zlata Kurelac i dodala da je Dom zdravlja dezinficiran te da ambulante rade.

Karlovačko Gradsko društvo Crvenog križa i Grad Karlovac su u osiguranju egzistencijalnih potreba starijih osoba na području Karlovca, Draganića, Lasinje i Krnjaka pustili u upotrebu dežurnu telefonsku liniju 047 422 586, preko koje osobe koje su same mogu zatražiti pomoć.

Karlovački Stožer civilne zaštite navodi da se zbog krizne situacije vezano za epidemiju koronavirusa aktivnost Crvenog križa proširuje i na osobe koje inače nisu korisnici usluga te organizacije i gradskog Socijalnog programa, a kako bi im se pomoglo u nabavi namirnica, lijekova te prijevoza radi liječničkih pregleda ili ostvarivanja socijalnih prava.

Načelnik županijskog Stožera Josip Ribar rekao je kako se od utorka sve osobe u samoizolaciji zbog sumnje u zaraženost koronavirusom moraju javiti svom liječniku opće prakse, a ne epidemiolozima.

Ravnatelj karlovačke Opće bolnice Ervin Jančić rekao je da je u bolnici stanje stabilno, da se poštuje ulazak u bolnički krug kroz trijažni šator, primaju se samo hitni i akutni slučajevi, a trenutno se postavlja vanjsko dizalo na zgradu infektologije. Nabavlja se i uređaj za prijenos digitalne slike za prijenosni rendgen uređaj za potrebe ogulinske bolnice.

"Čekaonice karlovačke Opće bolnice su prazne, imamo pozivni centar, broj je objavljen na bolničkoj Internet stranici, a specijalisti i subspecijalisti su na radnim mjestima i u dogovoru s liječnicima primarne medicine dogovara se način da se specijalistička konzultacija obavlja bez pacijenta, pogledaju se nalazi i prema potrebi korigira terapija“, rekao je Jančić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:49