KUĆNI LJUBIMAC

'NEMA PANIKE, OVO NE MORA NIŠTA ZNAČITI' Tužan kraj preslatkog psića koji je bio pozitivan na koronavirus

 
 Maria Melchior / Alamy / Alamy / Profimedia

Pas koji je bio kućni ljubimac u Hong Kongu i testiran na koronavirus, uginuo je dva dana nakon što je pušten iz karantene, javlja Bloomberg.

South China Morning Post javlja da se radi o 17-godišnjem pomerancu. Životinja je uginula u ponedjeljak, no uzrok smrti nije utvrđen jer je vlasnik, koji se nedavno oporavio od infekcije koronavirusom, odbio obdukciju.

Testiranjem je utvrđeno da je pas bio 'blago pozitivan' na koronavirus, no nije pokazivao nikakve simptome, a u subotu je pušten iz karantene nakon što su daljnji testovi dali negativne rezultate. Slučaj su pažljivo pratili ljubitelji životinja zabrinuti za svoje ljubimce, kako se ne bi zarazili ili potencijalno širili virus.

Svjetska organizacija za zdravlje životinja upozorila je da ne postoje dokazi o tome da kućni ljubimci prenose virus na ljude.

'Ipak, zbog toga što životinje i ljudi ponekad mogu imati iste bolesti, još uvijek se preporuča osobama obljelima od virusa Covid-19 da ograniče kontakte sa svojim ljubimcima i drugim životinjama dok više informacija o virusu ne bude poznato.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:27