KORONA NA JUGU

SVE OČI UPRTE PREMA DALMACIJI Splitska policija uputila građanima posebno upozorenje uoči nadolazećeg vikenda!

Prizori iz pustog Splita
 Krešimir Žabec / Tom Dubravec / Hanza Media

Obzirom da se u dane vikenda najavljuje sunčano i toplije vrijeme, želimo još jednom građanima skrenuti pozornost da je na snazi Odluko o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Stoji to u današnjem priopćenju Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, u kojoj policija apeliramo da se ne zadržavate u velikom broju na svim javnim površinama gdje se može kretati i zadržavati veći broj osoba, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Znamo da su Žnjan, Bačvice i splitska riva bili omiljena mjesta okupljališta građana, ali u ovoj situaciji ne možete se zadržavati na tim javnim površinama. Posebno ne u većem broju jer tada niste u mogućnosti pridržavati se pravila o distanci između osoba.

Obzirom na trenutačnu situaciju, a u cilju sprječavanja širenja zaraze, prilagodite svoje navike, te slobodno vrijeme i aktivnosti na otvorenom obavljajte u kraćem vremenu, na mjestima za koja znate da ih ne posjećuje veliki broj ljudi. Ukoliko želite izaći vani, izađite na mjesta gdje ste sigurni da se neće okupiti i zadržavati veći broj građana.

Znamo da pratite preporuke liječnika i epidemiologa, a mi vas samo želimo podsjetiti na njihovu preporuku da kada ste na otvorenom pridržavajte se preporučene distance. Na taj način ćemo sigurno svi doprinijeti smanjenju širenju bolesti.

Policijski službenici svakodnevno nadziru i provode mjere Stožera, pa tako i ove Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, te će to nastaviti raditi i tijekom vikenda. Molimo Vas pratite savjete i upozorenja policijskih službenika na terenu.

Zahvaljujemo se svim građanima koji poštuju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvaju sebi i svih nas - piše u policijskom biltenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:25