BIT ĆE SMIJENJENA

U MAKEDONIJI NEODGOVORNA LIJEČNICA S KORONAVIRUSOM DOLAZILA NA POSAO Kolegama prijetila otkazom ako ju prijave, sada je u izolaciji više od 200 osoba

 
Nina Caca Biljanovska (u krugu)
 Profimedia, screenshot Youtube

Ravnateljica Klinike za kožne bolesti u Skopju u Sjevernoj Makedoniji, Nina Caca Biljanovska, nastavila je dolaziti na posao cijeli tjedan nakon što je zaražena koronavirusom tijekom boravka na talijanskom skijalištu Alta Badia. Svoje fotografije sa skijanja u Dolomitima ponosno je objavljivala i na Instagramu.

Takvim je neodgovornim ponašanjem zaprepastila javnost u Makedoniji, a zbog toga je u izolaciji više od 200 ljudi.

Njezini su kolege apelirali da se po povratku iz Italije testira na koronavirus, no ona je to odbila i nastavila dolaziti na posao cijeli tjedan, a kolegama je prijetila otkazom ako ju prijave, prenose mediji.

Dio tih medijskih napisa je potvrdio i makedonski ministar zdravstva Venko Filipče, rekavši da su svi zaposlenici klinike, njih 64, sada u izolaciji, kao i 11 pacijenata koji su tamo bili hospotalizirani te 13 osoba koje su se liječile u dnevnoj bolnici. Klinika je osoblje poslala kućama u samoizolaciju, a otpušteni su i pacijenti koji nisu hitni, javlja Republika.mk.

Iako je Biljanovska radila danima prije nego što joj je dijagnosticiran koronavirus, makedonski ministar zdravstva tvrdi da ona nije bila u izravnom kontaktu s pacijentima. No održala je predavanje u jednom skopskom restoranu pred više od 100 ljudi, uključujući i strane državljane. Ministar Filipče je dodao da će cijela Klinika za dermatologiju biti privremeno zatvorena radi dezinfekcije.

'Molim da se upute o samoizolaciji shvate vrlo ozbiljno. Ne možemo zatvoriti granice, ali pozivam svaku osobu koja dođe iz rizičnog područja da ostane izolirana dva tjedna. Nitko neće biti pošteđen od preuzimanja odgovornosti', dodao je Filipče, prenosi Republika.mk.

Najavio je i da će neodgovorna ravnateljica klinike biti smijenjena nakon izbora 12. travnja jer to zbog procedure nije moguće učiniti odmah.

U Sjevernoj Makedoniji trenutno je potvrđeno sedam slučajeva oboljelih od koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:31