PREDRAG LIČINA

ZOOM RAZGOVORI PAVICE KNEZOVIĆ BELAN On je stručnjak za apokalipsu, pandemije i kraj svijeta: 'Ako je ovo žanrovski film, mi smo tek u sedmoj minuti'

 
 Jutarnji list

Svi su poludjeli za novom aplikacijom Zoom koja vam omogućuje video sastanke s čak 99 ljudi istovremeno. A što je posebno zanimljivo nama u medijima, svoje sastanke, odnosno razgovore možete i snimati. Djeca se putem Zooma školuju, businessmani sastanče a mi novinari – razgovaramo.

Oprostit ćete nam za početak malo lošiju kvalitetu snimke (tko je mogao računati da će nam na laptopima biti tako važna opcija kamere?!) no s vremenom ćemo se vjerujem popraviti. Srećom, moj prvi sugovornik, filmski redatelj Predrag Ličina, vičan je tehnologiji i apsolvirao je mogućnosti Zooma još prošli tjedan. I ima kod kuće naravno – Mac računalo.

Režiser komedije „Posljednji Srbin u Hrvatskoj“ nametnuo se kao idealan sugovornik za otvaranje serije ovih razgovora iz karantene. Njegova komedija s Krešimirom Mikićem i Hristinom Popović bavi se pandemijom zombie virusa koja je zahvatila Hrvatsku. Također, film je upravo dobio tri nagrade na valjda posljednjem filmskom festivalu na svijetu – onom Fantastičnog filma u potrugalskoj Madeiri (istina, i ovaj festival je održan online) gdje je osvojio tri nagrade - onu za najbolji međunarodni film, za najbolju režiju kao i nagradu publike.

Film je od kraja veljače dostupan na HBO Adria i to je bio prvi naslov koji sam u našem kućnom filmofilmskom ciklusu pogledala sa svojom djecom. (Trenutno savladavamo opus Jima Carreya.) Ličina, ili kako si sam voli tepati (Z)Ličina, veliki je znalac žanrovskog filma i stručnjak za apokalipsu, pandemije i kraj svijeta. Nadam se da će vam njegove filmske i glazbene preporuke za vrijeme koje provodite u kući biti od pomoći i – zabave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:09