KRISTJAN STANIČIĆ

DIREKTOR HRVATSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE 'Jedne sam večeri na maleni peškafondo posebnom tehnikom ulovio čak 102 lignje'

 
Posjet Direktora HTZ-a Kristijana Staničića i direktora ACI-ja Kristijana Pavića posadi Nautičke patrole na brodu Maslina.
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Na 25. postaji svojeg puta i četrdesetog dana plovidbe od Dubrovnika prema Umagu, Nautičku patrolu Jutarnjeg lista u ACI marini Opatija posjetio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Nakon što su se i domaćini i gosti udobno smjestili u kokpitu jedrilice Maslina, broda Nautičke patrole, uz prigodno osvježavajuće pjenušavo piće dobrodošlice iz brodskih šalica za čaj, počeo je razgovor o ljetu, moru, gostima i nautičkom turizmu.

Voditelj nautičke patrole Mladen Gerovac kratko je rezimirao prijeđeni put Patrole na kojem je anketirano gotovo tisuću nautičara. Budući da će konačna slika biti poznata tek nakon završetka Patrole i obrade svih anketnih upitnika, Gerovac je iznio pozitivne dojmove i pohvale, ali i negodovanje jednog broja gostiju marina, posebno kada se radi o boravišnoj pristojbi.

Studentski dani
Icici, 020818.
Nauticka patrola.
Posjet Direktora HTz-a Kristjana Stanicica i direktora ACI-ja Kristijana Pavica posadi Nauticke patrole na brodu Maslina.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX
Posjet Direktora HTZ-a Kristijana Staničića i direktora ACI-ja Kristijana Pavića posadi Nautičke patrole na brodu Maslina.

- To je već stavljeno u proceduru i od sljedeće ćemo sezone riješiti tu problematiku, koja nam je jasna i o kojoj od mnogih dobivamo povratne informacije - rekao je Staničić, objasnivši što se sve poduzima da se cijeli segment nautičkog turizma sustavno riješi.

Sjedeći u kokpitu Masline, pod vrelim kvarnerskim suncem koje nas je “mazilo” s gotovo 38 celzijevaca u hladu, čelnik HTZ-a prisjetio se i svojih studentskih dana...

- Živio sam ovdje ponad marine kada se tek gradila, mnogi su rogoborili, ali bezrazložno, jer ona je neizostavni dio ovog bisera Kvarnera, iako je, jasno, nužna rekonstrukcija koja bi išla uz moderne zahtjeve današnjih nautičara. No, i onda je to bilo mjesto gdje smo se okupljali. Eto, tu preko, iza lukobrana, tu smo se kupali, a ja sam jedne večeri na jedan maleni peškafondo posebnom tehnikom uspio uloviti čak 102 lignje. Iako nisu bile velike, ukupno su težile malo više od dva kilograma - prisjetio se Staničić tog doista izuzetnog “lignjolovnog” događaja.

Zahtjevi korisnika

U međuvremenu, posjetu direktora HTZ-a pridružilo se i vodstvo ACI-ja, predvođeno čelnikom Kristijanom Pavićem.

- Osluškujemo zahtjeve korisnika i želimo ići u skladu s njihovim zahtjevima, ali i logičnom rekonstrukcijom postojećih sustava, u čemu nas najviše koči pribavljanje građevinskih i drugih dozvola - otkrio je Pavić, osvrnuvši se prvi put i na najveći ovogodišnji ACI-jev zalogaj, kompletnu rekonstrukciju rovinjske marine.

- Nažalost, premda je bilo predviđeno da će se završiti do 1. srpnja, još nismo gotovi. Osjeća se manjak ruku, odnosno radnika, stoga je novi rok završetka pomaknut na 1. rujna - rekao je Pavić.

Iako je, naime, bila u prvotnom planu rute Nautičke patrole Jutarnjeg, nju ćemo, jasno, morati izostaviti iz ocjenjivanja, ali zato kanimo napraviti veliku fotoreportažu o postojećem stanju iz prve ruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:51